x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, după întâlnirea cu FMI: Guvernul nu a discutat cu delegaţia Fondului despre creşterea pensiilor şi salariilor

Victor Ponta, după întâlnirea cu FMI: Guvernul nu a discutat cu delegaţia Fondului despre creşterea pensiilor şi salariilor

02 Feb 2012   •   09:12
Victor Ponta, după întâlnirea cu FMI: Guvernul nu a discutat cu delegaţia Fondului despre creşterea pensiilor şi salariilor

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi intr-o conferinta de presa sustinuta dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, BM si CE ca Guvernul nu a discutat cu aceste institutii internationale despre posibilitatea cresterii pensiilor si a salariilor cu 5%.

"Am intrebat daca acea crestere de cinci la suta a pensiilor si salariilor anuntata de PDL a fost discutata cu partenerii nostri internationali. Raspunsul cred ca il stiti ca nu. Nu exista in acest moment discutata cu FMI, Banca Mondiala si CE niciun fel de posibilitate de crestere a pensiilor si salariilor. A fost o simpla promisiune electorala a celor de la PDL generata de sondajele de opinie care aparusera in acea zi", a afirmat liderul PSD.

Potrivit acestuia, din punctul de vedere al partenerilor internationali, dupa luna iunie, in functie de cum evolueaza lucrurile, "chiar daca semnalele nu sunt deloc optimiste", se poate discuta de o asemenea crestere.

Victor Ponta a spus ca i-a asigurat pe reprezentantii organismelor internationale ca in toate dezbaterile politice care au avut loc in aceasta perioada cererile USL fata de Guvernul actual si fata de presedinte si optiunea politica asumata a USL este ca viitorul guvern si Guvernul USL dupa alegeri sa pastreze angajamentele pe care Romania si le-a asumat fata de FMI, BM si CE.

"Chiar si in varianta demiterii sau demisiei Guvernului Boc, guvernul de tranzitie spre alegeri va avea suportul nostru integral pentru a ne indeplini obligatiile asumate si pentru a ne pastra relatiile cu partenerii nostri internationali. Am exprimat punctul nostru de vedere ca in interesul pastrarii acestei stabilitati si onorabilitati a Romaniei pe pietele internationale, alegeri si, de fapt, finalizarea procesului electoral cat mai rapid ar fi un lucru de dorit. Daca stam pana in luna noiembrie in criza politica, cu un guvern fara sustinere clara si cu un parlament blocat, nu poate decat sa fie o situatie defavorabila Romaniei", a declarat Ponta, potrivit Agerpres.

El a precizat ca USL a reiterat faptul ca prima masura care ar trebui luata de Guvernul actual sau de Guvernul USL s-ar referi la reducerea CAS-urilor, a taxarii muncii, despre care partenerii internationali cred ca este prea ridicata, "impiedicand practic firmele private sa creeze noi locuri de munca".

Liderul PSD a mai mentionat ca in cadrul intalnirii s-a discutat si despre ce se intampla cu companiile de stat si de ce trebuie ca Guvernul Boc "sa vanda practic ceea ce a mai ramas din averea nationala, participatiile Guvernului la companii profitabile".

"Am primit asigurari ca acolo unde este vorba de companii care se afla in pierdere, acestea, daca nu pot fi privatizate, vor ajunge la un tip de management privat, si nu politic, care sa asigure o restructurare si o mai buna gestionare a acestora iar in ceea ce priveste companiile energetice, orice bani se vor obtine din vanzarea de actiuni vor ramane in cadrul capitalului acelei companii sau pentru investitii in acele companii. Nu vor fi, practic, bani luati pe vanzarea Hidroelectrica sau Transgaz folositi pentru programele electorale ale PDL", a explicat presedintele social-democrat.

×