Toamna a debutat mai devreme în acest an, iar virozele ne vor „ataca” mai repede. De asemenea, ca de fiecare dată, gripa ne va da de furcă, iar cea mai eficientă modalitate de a ne proteja este vaccinarea. Dacă nu ai timp totuşi timp să mergi la medicul de familie, trebuie să ţii cont de aceste sfaturi.
Având în vedere mecanismul de transmitere a bolii, igiena este extrem de importantă. Mâinile tale trebuie să fie mereu curate iar suprafețele cu care intri în contact să fie mereu dezinfectate. Trebuie să eviți contactul mâinilor cu nasul și ochii, pentru a evita răspândirea microbilor și a bacteriilor acolo unde infecția poate să se răspândească foarte ușor. Este extrem de importantă imunizarea organismului, naturală sau artificială, prin consumul de fructe și legume proaspete. Administrarea unui complex de vitamine care să conțină mai ales vitamina C, vaccinari. Consumă antibiotice naturale, cum sunt usturoiul, ceapă, propolisul, mierea și echinaceea. Alege hainele potrivite, nici prea groase, nici prea subțiri, astfel încât corpul tău să aibă parte de temperatura optimă.
O soluţie salvatoare
Calitățile terapeutice ale aerului de la mare sau din salina sunt deja binecunoscute, pentru că au puterea de a-ți întări sistemul imunitar, dar și pentru a ameliora simptomele problemelor respiratorii cauzate de astm, sinuzita sau bronșită. Chiar dacă nu poți ajunge în fiecare weekend la salina, asta nu înseamnă că nu te poți bucură de efectele sale benefice. Terapia cu aerosoli este o metodă simplă pe care o poți folosi și acasă. Este suficient să te uiți printre aceste aparate inovatoare că să îți dai seama cât de ușor sunt de utilizat și cât de mult poți profit de pe urmă lor.
Alungă stresul
Ușor de zis, greu de făcut, și totuși, chiar ajută să te destresezi. Cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh au întrebat un număr de 276 de femei despre cât sunt de stresate zilnic, apoi au depozitat viruși de răceală în nasul fiecăreia. Cele care au raportat stres cronic s-au îmbolnăvit de două ori mai repede decât cele care nu se prea stresează. Stresul cronic afectează, deci, sistemul imunitar și îi face pe oameni mai puțin rezistenți la infecții.
E bine să te vaccinezi în octombrie sau noiembrie, înaintea apariţiei epidemiei de gripă, deoarece organismul are nevoie de cel puţin două săptămâni de la vaccinare pentru a fabrica anticorpi împotriva virusului.