x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Începe vânătoarea de poliţişti corupţi şi de braconieri

Începe vânătoarea de poliţişti corupţi şi de braconieri

de Diana Scarlat    |    06 Dec 2019   •   10:04
Începe vânătoarea de poliţişti corupţi şi de braconieri

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, ieri, că vor fi chemați la audieri, în perioada următoare, toţi politiștii din ţară care au legături cu structurile infracționale. Curăţenia din MAI este prilejuită de arestarea unor poliţişti corupţi şi punerea sub control judiciar a prefectului de Caraş-Severin, în urma descinderii DGA şi DIICOT, de miercuri seară şi joi dimineaţă. Totul a pornit de la permise de portarmă acordate pe şpagă, însă ancheta vizează, în continuare, şi vânătoarea ilegală. Dosarul este lucrat de DIICOT din 2017, iar în strânsă legătură cu problema armelor şi muniţiilor, urmează o razie la cei care organizează partide de vânătoare.

 

Judeţul Caraş-Severin a rămas, ieri, fără prefect, pentru 24 de ore, după ce acesta şi-a dat demisia, fiind ridicat de DIICOT, iar şeful Serviciului Arme şi Muniţii din IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan, a fost reţinut pentru implicarea într-o reţea de crimă organizată. Din reţea ar mai face parte zeci de poliţişti, politicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. „Polițiștii care au legături cu rețele infracționale sunt în vizorul polițiștilor, care își vor face datoria, în următoarea perioadă, la nivelul întregii țări. După Caraș-Severin, în zilele următoare, poate chiar de azi, și în alte județe, polițiștii care au legătură cu o rețea infracțională vor fi chemați la audieri”, a anunțat ministrul de Interne. „Curățenia” care se va face în perioada următoare, nu doar în MAI, ar putea scoate la lumină clanuri mafiote în care sunt implicaţi politicieni şi autorităţi locale, pe modelul de la Caraş-Severin, unde sunt vizate de anchetă 40 de persoane.

 

În dosar sunt „afaceri de camuflaj”

Scandalul de la Caraş-Severin este legat şi de moartea unui om, la o partidă de vânătoare de anul trecut, când autorul omorului - fratele victimei - a fost chiar unul dintre cei care au obţinut ilegal permisul de portarmă în Caraş-Severin. O altă persoană a fost mutilată, săptămâna trecută, la o altă partidă de vânătoare, în acelaşi judeţ. Primele întrebări care au apărut ieri, după ce s-a aflat că au fost vândute sute de permise pentru deţinerea armelor de foc, sunt legate de afacerile ilegale ce se leagă de acestea, anume vânătoarea ilegală, uneori camuflată de afaceri declarate ca fiind în turism. Astfel, descinderile poliţiştilor antifraudă se vor înmulţi, în perioada următoare, vizând atât poliţiştii implicaţi în reţele mafiote, cât şi politicieni, autorităţi locale şi oameni de afaceri din toate judeţele, care au legătură cu armele de vânătoare.

Din 2017 până astăzi, DIICOT a strâns foarte multe probe împotriva celor vizaţi în dosar. Dacă cei vizaţi vor încerca să şteargă urmele activităţilor ilegale, îşi vor adăuga circumstanţe agravante şi vor primi pedepse mai dure, în instanţă.

 

 

 

×