x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Peste 70% dintre copiii ucraineni refugiați au sub 14 ani

Peste 70% dintre copiii ucraineni refugiați au sub 14 ani

05 Aug 2022   •   15:54
Peste 70% dintre copiii ucraineni refugiați au sub 14 ani
Sursa foto: Hepta

Peste 70% dintre copiii ucraineni care beneficiază de statutul de protecție temporară au vârste mai mici de 14 ani, statistică valabilă pentru luna iunie, potrivit informațiilor Eurostat, transmite de organizația Salvați Copiii România.

Peste 70% dintre copiii ucraineni care beneficiază de statutul de protecție temporară au vârsta mai mică de 14 ani, statistică valabilă pentru luna iunie, potrivit informațiilor Eurostat, în toate statele membre ale Uniunii Europene (care au date disponibile) care găzduiesc persoane din Ucraina care fug din calea războiului.

În statele UE cu date disponibile pentru luna iunie, majoritatea ucrainenilor care au primit protecție temporară sunt femei și fete: în Polonia, sunt 41.675, în România 6.400 și în Bulgaria 4.255.

Numai în luna iunie, 10.360 de ucraineni au primit statutul de protecție specială în România, țara noastră aflându-se pe locul 2, în ceea ce privește numărul, după Polonia (60.125).

Potrivit datelor procesate de Eurostat până la 30 iunie 2022, România acordase protecție temporară pentru 43.550 de cetățeni ucraineni. Pentru aceștia, Organizația Salvați Copiii România deschide centre de consiliere și informare în șapte zone principale (București, Galați, Iași, Suceava, Baia Mare, Timișoara și Târgu Mureș) în care copiii și familiile sunt cazate și decid să rămână temporar sau semi-permanent. În aceste spații sunt oferite servicii de consiliere și informare, management de caz, consiliere psiho-socială, activități pentru copii și adolescenți, suport material și financiar.

„Cu cât înaintăm spre toamnă și războiul nu dă semne că se încheie, cu atât tot mai mulți copii ucraineni sunt nevoiți să plece din țara lor. Ei au nevoie de soluții pe termen mediu și lung, de integrare educațională, de consiliere psiho-emoțională și de programe de integrare socială”, a precizat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

×
Subiecte în articol: refugiati copii ucraina