Angajaţii RADET care vor opta pentru plecarea voluntară, în contextul reorganizării Regiei, pot beneficia, pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi, de o ofertă care poate varia între patru şi 19 câştiguri medii lunare, în funcţie de vechimea în muncă.
"RADET Bucureşti anunţă că, în cadrul procesului de reorganizare a instituţiei, pune la dispoziţia angajaţilor, în perioada următoare, un program de plecări voluntare. Persoanele interesate vor primi, odată cu încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor, pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi, şi un pachet financiar. Programul a fost discutat şi aprobat de reprezentanţii Sindicatului Liber Independent RADET. (...) Conform pachetului financiar, angajaţii care vor opta pentru posibilitatea plecării voluntare pot beneficia, pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi, de o ofertă care poate varia între 4 şi 19 câştiguri medii lunare, în funcţie de vechimea în muncă pe care fiecare angajat o are", se arată într-un comunicat al RADET transmis marţi AGERPRES.
Beneficiază de această ofertă numai salariaţii care au încheiate contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată cu RADET Bucureşti şi care au cel puţin trei ani consecutivi vechime în cadrul instituţiei înainte de data eventualei încetări a contractului individual de muncă, precizează sursa citată.
Dreptul de opţiune aparţine exclusiv angajaţilor, iar cererile pentru acordarea acestor drepturi se depun până vineri, 5 mai. RADET Bucureşti îşi rezervă dreptul de a respinge cererile salariaţilor care sunt absolut necesari pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în condiţii de siguranţă, subliniază comunicatul.
Referitor la programul de plecări voluntare, Florian Mateiţă, reprezentant Rominsolv, susţine că măsura face parte din procesul reorganizării, pachetul fiind gândit cu responsabilitate socială, încadrat contextului economic generat de procedura insolvenţei şi cu asigurarea cadrului necesar protecţiei salariaţilor.
"Acordul are în vedere actualele condiţii impuse de procedura insolvenţei şi premisele economice pentru anul 2017, care impun adoptarea de măsuri prompte pentru eficientizarea activităţii regiei, îmbunătăţirea eficienţei operaţionale, precum şi pentru asigurarea stabilităţii economice şi a echilibrului financiar", arată Mateiţă, citat în comunicat.
Sursa: www.agerpres.ro