1.Izolarea fonică
Zgomotele pot avea un efect negativ asupra confortului și liniștii tale. Indiferent dacă stai la casă sau la bloc, izolația fonică este un aspect esențial pe care să-l ai în vedere.
Există mai multe soluții proiectate pentru a te ajuta în acest proces în vederea obținerii confortului acustic necesar. De altfel, există și mai multe tipuri de izolare fonică:
- izolarea fonică a pereților și a pereților despărțitori;
- izolarea ferestrelor;
- izolarea solului.
Alege metodele potrivite pentru o izolatie fonica eficientă în locuința ta, alături de o echipă profesionistă și materiale de înaltă calitate, ca rezultatele să fie de lungă durată.
2.Consumă energia electrică eficient
Energia electrică poate fi consumată responsabil prin câteva metode la îndemâna oricui. Dacă până acum nu scoteai niciodată din priză încărcătorul telefonului sau televizorul, este un moment bun să analizezi toate obiceiurile de consum și să iei în calcul metodele eficiente de consum ca, de exemplu:
- Alege becurile LED în locul celor tradiționale – costurile energiei electrice pot crește din cauza becurilor nepotrivite. Cu unele becuri LED, ai garanția că energia care străbate becul este 100% folosită în iluminare.
- Deconectează aparatele de la sursa de energie atunci când nu sunt folosite. Cu toate că sunt aspecte minore, pot face diferența, fiindcă în fiecare casă sunt folosite destul de multe aparate care, de obicei, rămân conectate atunci când nu sunt utilizate.
- Senzori de mișcare, în special pentru spațiile rar frecventate, pentru a aprinde lumina doar în momentul în care detectează prezența persoanelor.
3.Optează pentru încălzirea prin pardoseală
Pentru persoanele care locuiesc la casă, această opțiune este una care le va salva în multe situații. Este o alegere modernă în ceea ce privește menținerea căldurii în locuință. Poți să o obții prin două metode:
- încălzirea electrică prin pardoseală – se instalează în podea cabluri încălzitoare;
- încălzirea pe bază de agent termic în pardoseală – acest tip funcționează pe bază de apă cu ajutorul unei țevi montate în pardoseală care preia apa caldă din sistemul de încălzire al centralei.
Încălzirea prin pardoseală vine cu mai multe avantaje, cum ar fi confortul termic, economia de energie, calitatea aerului crescută, eficiența crescută de încălzire pentru spațiile înalte. Cu toate că reprezintă o investiție, este una de lungă durată care contribuie la siguranța și la confortul tău în anotimpurile reci.
4.Alege uși și ferestre de calitate
Dacă mai sus vorbeam de izolația fonică și de încălzirea prin pardoseală, acum aducem în discuție și ferestrele și ușile. Ele sunt importante atât în designul interior și exterior al casei tale, cât și în confortul tău.
Se aleg în funcție de arhitectura și designul locuinței, însă un aspect pe care nu trebuie să îl neglijezi este legat de calitatea acestora:
- pentru designul exterior, alege uși din stejar cu geam dacă stai la casă sau din PVC pentru bloc;
- pentru ferestre, este important să ai în vedere și lumina naturală, astfel, alegerea potrivită constă în cele de termopan cu garnituri de izolare;
- ușile de interior trebuie să se asorteze cu pardoseala, iar grosimea ușii se recomandă să fie de minimum 4 cm;
- ușile din lemn și cele din MDF asigură o izolare termică și fonică foarte bună.
Izolarea fonică, consumul eficient al energiei, încălzirea prin pardoseală, ferestrele și ușile de calitate sunt patru aspecte pe care trebuie să le iei în considerare pentru locuința ta. Sunt investiții de durată care îți vor asigura confortul și siguranța în orice anotimp.
Sursa foto: Shutterstock.com