Familia ei a anunțat decesul printr-un comunicat, care nu menționa o cauză. Burrell a lucrat timp de ani de zile în restaurante italiene din Manhattan, printre care Savoy Restaurant și Felidia Ristorante, înainte de a deveni celebră pe Food Network.
Ea a început ca sous-chef al bucătarului Mario Batali în cadrul emisiunii „Iron Chef America”, dar îndrăzneala ei a făcut-o să se distanțeze de el, determinând canalul TV să îi ofere o emisiune proprie. Așa a luat naștere show-ul „Secretele unui bucătar-șef de restaurant”, care a avut premiera în 2008 și a fost difuzat timp de nouă sezoane.
Burrell a fost, mai apoi, gazda emisiunii de succes „Worst Cooks in America” și a participat la emisiuni precum „Chopped” și „Food Network Star”.
Într-o declarație, o purtătoare de cuvânt a Food Network a declarat: „Anne a fost o persoană remarcabilă și un talent culinar - predând, concurând și împărtășind întotdeauna importanța mâncării în viața ei și bucuria pe care o poate aduce o masă delicioasă”.
Burrell și partenerul ei de afaceri Phil Casaceli au condus pentru scurt timp și Phil & Anne's Good Time Lounge, un restaurant din Brooklyn pe care ea l-a descris ca fiind „funky, cool și primitor”. Acesta s-a închis în 2018, la mai puțin de un an de la deschidere.
Anne W. Burrell s-a născut pe 21 septembrie 1969, în Cazenovia, în nordul statului New York. Ea a urmat cursurile Institutului Culinar Italian pentru Străini și s-a întors în Statele Unite în 1998, când a fost angajată să lucreze la Felidia Ristorante, unde a cunoscut-o pe faimoasa bucătăreasă Lidia Bastianich.
Collegii săi au spus că Burrell avea o intensitate care o făcea să fie o forță de luat în seamă atât în televiziune, cât și în afara ei.
(sursa: Mediafax)


