x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Care sunt avantajele unui gazon artificial?

Care sunt avantajele unui gazon artificial?

27 Iul 2021   •   11:07
Care sunt avantajele unui gazon artificial?

Vrei o peluză perfectă la tine în curte dar nu ai timpul și nici răbdarea necesară să te ocupi de îngrijirea ei? Nu trebuie să îți faci probleme. Există alternative și pentru astfel de situații, gazonul artificial fiind, de departe, soluția cea mai potrivită. Desigur, unii vor spune că nu încape comparație cu un gazon natural, însă, la o analiză mai amănunțită, vei constata că varianta propusă de noi are o serie de avantaje. Pentru a te convinge, îți prezentăm în cele ce urmează beneficiile unui gazon artificial de calitate.

Ai scăpat de grija udatului

Un gazon natural trebuie să fie udat cu regularitate, iar această operațiune necesită 15-20 de minute de fiecare dată. Unde mai pui că, uneori, e nevoie să o faci și de două ori pe zi. În plus, nu poți uda când vrei tu sau când  ai timp, ci trebuie să ții cont 

de vremea de afară și de sezon. Totodată, trebuie să ai grijă la cantitatea de apă folosită și să nu uita nici de faptul că această apă costă. În cazul unui gazon artificial, nu trebuie să te preocupe în niciun fel această problemă. Acesta este un mare câștig atunci când ai un program încărcat sau preferi să te relaxezi în alt mod când ajungi acasă.

Nu trebuie tuns

Iarba crește foarte repede, așa că un gazon natural trebuie tuns în mod regulat, pentru ca peluza să nu se transforme într-o mică savană. În perioadele de creștere rapidă, iarba se tunde de două ori pe săptămână, iar atunci când crește normal necesită trei astfel de operațiuni, lunar. Asta presupune o investiție într-o mașină de tuns, care, la rândul ei, necesită combustibil, iar acesta costă și mai și poluează.

Dacă ai ales un gazon artificial, singura investiție va fi în achiziționarea și instalarea acestuia, după care nu vei avea nevoie nici de mașină de tuns, nici de combustibil și nici nu va trebui să te stresezi că a crescut iarba și nu ai timp să o tunzi.

Nu îți faci griji din cauza vremii nefavorabile

Dacă este prea cald, iarba se îngălbenește și se usucă iar dacă plouă prea mult, se îneacă, iar gazonul băltește de apă. Atunci când ai un gazon natural, ești la cheremul capriciilor vremii, iar o grindină mai puternică sau alt fenomen extrem îți poate distruge peluza. Cu un gazon artificial, nu trebuie să îți faci griji din cauza vremii, pentru că ploaia sau căldura excesivă nu îl afectează în nici un fel. Sistemul de drenaj împiedică apa să se acumuleze, iar materialul artificial rezistă timp îndelungat la acțiunea razelor ultraviolete.

Are cerințe minime de întreținere

Gazonul artificial este, în fapt, un covor din material plastic, care nu trebuie decât să fie menținut cât mai curat. Prin urmare, atunci când observi că s-a așezat praful peste el, nu trebuie decât să pui aspiratorul, iar apoi să-l cureți cu ajutorul unui furtun cu apă. Aceasta ar fi singura ocazie când s-ar putea spune că gazonul artificial 

trebuie udat. Poți face asta oricând dorești fără să-ți faci griji că se usucă dacă amâni operațiunea. Important de reținut este și faptul că un gazon artificial nu necesită nici un fel de produse de curățare, fiind suficiente aspiratorul și furtunul cu apă.

Nu are nevoie de fertilizatori și tratamente

Iarba de pe un gazon natural trebuie permanent îngrijită ca să nu fie năpădită de buruieni și atacată de boli și dăunători. Când apare o astfel de problemă, trebuie să aplici tratamente fitosanitare, care, uneori, nu pot salva decât anumite porțiuni de gazon. Să nu uităm nici de pregătirea și fertilizarea solului, toate aceste proceduri nefiind necesare în cazul gazonului artificial.

După cum vezi, există suficiente argumente în favoarea gazonului artificial, de care te poți bucura tot timpul anului și pe o perioadă îndelungată de timp.

 

×