x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sticla si lemn pentru fluiditate si caldura

Sticla si lemn pentru fluiditate si caldura

de Ana-Maria Notar    |    20 Iul 2006   •   00:00
Sticla si lemn pentru fluiditate si caldura

Cu ingeniozitate si resurse financiare rezonabile se pot face optimizari semnificative ale confortului unui apartament.
Din sumar: O lege pentru designeri? / Afla ce e nou / Distractie pe cinste in toiul verii! / Mansardarea si reabilitarea merg mana-n mana / Drept la replica / La cine apelezi daca ai subsolul inundat? / Antenele de telefonie mobila si efectele instalarii lor / Nou sistem de ventilare a baii / Semineul centrala termica / Casa pentru sit urban / Teren de sport pe acoperis / Piata florilor - Ce avem noi vs. ce au altii / ""Cei care iubesc florile nu pot fi egoisti""

AMENAJARI ORIGINALE
Cu ingeniozitate si resurse financiare rezonabile se pot face optimizari semnificative ale confortului unui apartament. Valorificand compartimentarile usoare (acei pereti care nu apartin structurii de rezistenta a imobilului si nu afecteaza prin daramare securitatea acesteia), obtinem o recompartimentare personalizata, avantajoasa propriilor necesitati.

Iar cu un mobilier realizat la comanda, mulat in detaliu particularitatilor fiecarui segment de spatiu, locuinta noastra va avea intocmai functionalitatea si designul dorite.

SPATIU DINAMIC

Spatiu dinamic, circulatii lejere - aceste calitati si le-au dorit proprietarii apartamentului ilustrat; la reamenajare, au beneficiat de consilierea unui bun prieten, arhitectul Adrian Kunst, care le-a potentat ideile si preferintele. Solutiile de modificare a incaperilor au vizat bucataria, marirea acesteia, si zonele de tranzit, respectiv accesarea mai lejera a spatiilor active - coridorul principal, camera de zi si cea de lucru.

Desfasurat pe o suprafata de 85 mp si avand pozitionare pe colt, apartamentul detinea din start calitati: o compartimentare decomandata agreabila si un balcon circular corespondent celor trei camere.

Asadar, inchiderea cu geam termoizolant a balconului bucatariei si includerea in perimetrul acesteia nu prejudicia accesul la zone de exterior. In ce priveste comunicarea la interior, usile obisnuite dintre coridor-living si living-birou au fost inlocuite cu usi duble din sticla sablata, culisante. Acum spatiile curg fluent, fara delimitari vizuale categorice, iar prin glisarea usilor pot forma practic un perimetru continuu.

DINNING, LUMINA, PRIVELISTE

In sectorul dinning al bucatariei, lampa de plafon coborata sporeste sugestia de spatiu intim si interesant, tip bistro. Combinatia cromatica alb-oranj este ideala - vioaie, antrenanta si reconfortanta
Inglobarea logiei aferente bucatariei a condus la o folosire mai eficienta a spatiului acesteia si obtinerea unui ambient general mai placut. In fosta logie, cu forma inedita, triunghiulara, s-a creat un sector de servit masa, interesant si intim; vitrarea generoasa practicata, cu geam termoizolant pana la nivelul pardoselei, asigura o iluminare abundenta dimineata si seara, o priveliste atractiva a centrului Bucurestiului.

O valorificare panoramica a peisajului citadin s-a obtinut cu prisosinta si in cazul livingului: una dintre cele doua iesiri in balconul circular a fost inlocuita cu un veritabil perete de sticla. Acum exista suficienta comunicare la nivel de luminozitate si pentru coridorul din care sunt accesate camerele, privat de lumina naturala.

In virtutea invecinarii cu debaraua din capatul coridorului, baia a fost extinsa - prin daramarea peretelui comun si avansarea in spatiul dezafectat al acesteia (usa fostei anexe a devenit a baii). Golurile de fereastra din peretele comun baie-bucatarie-camara - putin marite si completate cu caramizi din sticla - permit, de asemenea, un transfer suficient de lumina.

ESTETICA PE COLT

Valorificarea unui colt aparent fara valoare utilitara. Coloana pe curb din vestibul intregeste garnitura de depozitare a holului
Locuri aparent inabordabile, precum colturi ale incaperilor, si-au dovedit o reala utilitate prin "croirea" unor piese de mobilier de depozitare practice, cu etajere deschise. Este cazul antreului, bucatariei si biroului. In camera de zi, birou si dormitor s-a recurs la alt tip de valorificare: a zonelor dintre ramele ferestrelor si plafon.

Suficient de late (initial destinate mecanismului de rulare a obloanelor), acestea au devenit "locasuri" pentru carti - prin montarea in nisele accentuate a unor rafturi de biblioteca. Inclusiv pentru noile radiatoare din otel s-au gasit solutionari avantajoase - prin decuparea unor portiuni de zidarie si montarea retrasa a elementilor, evitand reliefarea acestora din planul peretilor. Totul a fost modelat pe un concept al prezentelor discrete, in care aspectele de ordin functional nu eclipseaza caracterul decorativ al spatiilor.

MINIMALISM SI FINISAJE CALDE

Ambiental, s-a intentionat un cadru aerisit, elegant si cald, deopotriva. Albul peretilor sustine ideea suprafetelor degajate, spatioase, iar nuantarea calda a parchetului melaminat ce reproduce aspectul dusumelei traditionale asigura nota de intimitate. Mobilierul deschis (ecru, crem), compact si ergonomic concura la amprenta de design minimalist. Piesele de depozitare sunt realizate integral la comanda (Florex Group), dupa proiectul detaliat al arhitectului.

PLEDOARIE PENTRU TRANSPARENT

Urmarindu-se predilect solutionarea estetica si practica a zonelor de colt, s-a ales o cada pe curb. Formele profilate pe rotund nu stanjenesc circulatia si indulcesc ambientul. Lavoarul din sticla este, de asemenea, o achizitie reusita: subliniaza efectul de eleganta si spatialitate oferit de oglinda mare. Politele din sticla transparenta induc senzatia de volum redus al acestora si rafinament in amenajarea baii. Ochiurile de fereastra cu dale translucide puncteaza la estetica spatiului si concura la reflexia luminii. Gresia alba semilucioasa participa binevenit la conceptul de acuratete, de spatiu destins, luminos.

In sectorul dinning al bucatariei, lampa de plafon coborata sporeste sugestia de spatiu intim si interesant, tip bistro. Combinatia cromatica alb-oranj este ideala - vioaie, antrenanta si reconfortanta
Biroul prezinta dublu acces - dinspre living si din sasul derivat din antreu. Etajerele montate pe sine verticale au console reglabile
×
Subiecte în articol: sticlă