x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 5 rețete sănătoase din morcovi

5 rețete sănătoase din morcovi

14 Aug 2014   •   18:15
5 rețete sănătoase din morcovi

Cumpără-i fără frunze, căci ele absorb umezeala din rădăcină şi morcovii devin astfel seci. Se pot folosi în diferite preparate - ciorbe, supe, pilaf, ghiveci de legume - prăjitură cu morcov etc. sau în salata de crudităţi, în amestec cu alte legume. Adăugaţi în salate cu alune sau nuci date pe răzătoare, morcovii sunt un excelent aperitiv. Se curăţă mai uşor dacă înainte sunt băgaţi 5 minute în apă clocotită, iar apoi sunt clătiţi cu apă rece. Se pot păstra în pungă de plastic, la frigider, circa o săptămână, numai după ce în prealabil au fost curăţaţi de tulpini şi frunze.

Salată de conopidă şi morcov
Ingrediente: 1 conopidă mică, 2 morcovi, 1 ceapă roşie, 2 linguriţe capere, 2 linguri pătrunjel tocat, 1 linguriţă oţet alb, 1 linguriţă muştar Dijon, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură maioneză, sare, piper.
Preparare: Conopida spălată bine se rupe în bucăţi mai mici. Se amestecă împreună cu morcovii trecuţi prin răzătoarea mare, ceapa roşie tocată, caperele şi pătrunjelul tocat. Cu un tel se amestecă...............................

Citește continuarea rețetei AICI.

Vezi și alte 4 rețete  cu morcovi:

Pilaf de orez cu morcov

Chec cu morcovi

Cocktail de fructe şi morcov

Salată de morcov şi măr

×
Subiecte în articol: felicia retete