x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

01 Noi 2006   •   00:00
"Singurul om cu adevarat liber este cel care poate sa refuze o invitate la masa fara sa se scuze"
  • Jules Renard
    scriitor francez

  • Plesan Victoria, Buzau:
  • "Recunosc ca imi plac foarte mult muraturile, atat de mult, incat ma ambitionez sa le prepar, desi nu-mi ies intotdeauna ca la carte. Anul trecut s-au inmuiat cam mult, desi le-am tinut intr-un loc racoros, iar cu doi ani in urma am gresit reteta si nu au fost foarte gustoase. Cateva sfaturi mi-ar fi de mare folos".
    Intr-adevar, borcanele cu muraturi si, in general, conservele trebuie pastrate intr-un loc racoros, dar mare atentie: nu direct pe pamant, ci pe rafturi sau in dulapuri. Solutia de otet sau saramura trebuie sa fie suficient de concentrata. Borcanele nu se umplu pana sus, iar lichidul trebuie sa depaseasca cu aproximativ 2-3 centimetri stratul de legume. Saramura sau solutia de otet se toarna foarte incet in borcane, pentru a inlesni iesirea aerului. Cel mai important sfat este sa realizati in aceeasi zi toate activitatile legate de conservarea legumelor (curatare, spalare, fierbere sau oparire, asezare in borcane, depozitare).

  • Stoian Aurelia, Timisoara:
  • "De foarte multe ori sunt tentata sa cumpar o roata mai mare de cascaval. Problema este ca se usuca cu timpul si sunt nevoita sa-l arunc. Nu stiu ce sa fac ca sa-l pastrez proaspat pentru mai mult timp".
    Cascavalul se tine in frigider pentru mai mult timp daca este infasurat foarte bine intr-un prosop imbibat cu vin sau otet. Poate fi si congelat, dar devine faramicios dupa ce este dezghetat. Branza veche, care s-a uscat, devine mai moale si poate fi folosita ca atare daca se tine pentru cateva ore intr-un vas cu lapte. (Simona Chiriac)

    ×