scriitor francez
Intr-adevar, borcanele cu muraturi si, in general, conservele trebuie pastrate intr-un loc racoros, dar mare atentie: nu direct pe pamant, ci pe rafturi sau in dulapuri. Solutia de otet sau saramura trebuie sa fie suficient de concentrata. Borcanele nu se umplu pana sus, iar lichidul trebuie sa depaseasca cu aproximativ 2-3 centimetri stratul de legume. Saramura sau solutia de otet se toarna foarte incet in borcane, pentru a inlesni iesirea aerului. Cel mai important sfat este sa realizati in aceeasi zi toate activitatile legate de conservarea legumelor (curatare, spalare, fierbere sau oparire, asezare in borcane, depozitare).
Cascavalul se tine in frigider pentru mai mult timp daca este infasurat foarte bine intr-un prosop imbibat cu vin sau otet. Poate fi si congelat, dar devine faramicios dupa ce este dezghetat. Branza veche, care s-a uscat, devine mai moale si poate fi folosita ca atare daca se tine pentru cateva ore intr-un vas cu lapte. (Simona Chiriac)
Citește pe Antena3.ro