x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Aparitii editoriale

Aparitii editoriale

20 Mar 2006   •   00:00

Editura Crisserv Medias a publicat cartea "Largirea Arterelor", a lui Eugen Craciun. Autorul sustine ca "bolile cardiovasculare principale sunt vindecabile, in timp foarte scurt, fara medicamente". Eugen Craciun nu este medic de profesie, insa experienta traita l-a determinat sa se documenteze cu privire la diverse metode de vindecare si prevenire a bolilor cardiovasculare. In anul 2002, autorul a suferit un accident vascular cerebral, cauzat de o hipertensiune arteriala severa. Analizand rezultatele mai multor studii, el a ajuns la concluzia ca afectiunile cardiovasculare pot fi vindecate printr-o metoda denumita de Eugen Craciun "largirea arterelor".

Aceasta metoda consta de fapt in "reducerea semnificativa a obstructiilor de pe artere, printr-o asociere de dieta sanatoasa (preponderent vegetariana) cu o terapie suport adecvata (consumul de ceai de paducel, de ceapa, lamaie, lecitina, usturoi si vin rosu). "In mai putin de doi ani de la adoptarea acestui nou stil de viata am reusit sa obtin largirea arterelor (regresia semnificativa a obstructiilor arteriale) si sa reduc tensiunea arteriala la valori normale, fara medicatie antihipertensiva", marturiseste autorul.

Stiri

CERNOBIL. Organizatia internationala Greenpeace a anuntat ca numarul deceselor cauzate de catastrofa de la Cernobil este mult mai mare decat se credea pana acum. Dintre cele doua miliarde de oameni care au resimtit efectele dezastrului, 270.000 s-au imbolnavit de cancer, iar 93.000 dintre acestia au murit. Alte 200.000 de persoane au murit din cauza imbolnavirii de afectiuni cardiovasculare, ca o consecinta a accidentului din 26 aprilie 1986.

ALCOOL. Englezii folosesc alcoolul ca terapie impotriva depresiei, arata un studiu publicat de The Guardian. 5 milioane de britanici beau alcool in fiecare zi pentru a masca simptomele depresiei, pentru a scapa de starile de anxietate si pentru a uita de problemele cotidiene. Medicii avertizeaza insa ca alcoolul consumat zilnic afecteaza neurotransmitatorii (substante chimice care se gasesc in sistemul nervos si prin intermediul carora se face transmiterea impulsurilor nervoase), lucru care duce chiar la accentuarea crizelor de anxietate si a depresiei.

ALERGARE. Studii recente au aratat ca, daca alergam 15 kilometri pe saptamana, este o risipa de energie, fara efecte. Atat de putina activitate fizica nu reuseste sa activeze mecanismele de protectie ale organismului impotriva aterosclerozei sau a altor maladii cardiovasculare. De aceea, specialistii ne sfatuiesc sa alergam timp de o ora, de trei ori pe saptamana, dubland astfel efortul. In acest mod, nivelul colesterolului rau se diminueaza, presiunea sangvina scade, la fel si glicemia si, cel mai important, este stopata acumularea de grasimi pe artere.

PLACENTA. Declaratia facuta recent de starul american Tom Cruise, ca ar dori ca, dupa nasterea copilului sau, sa manance placenta, i-a oripilat pe unii, i-a incurajat pe altii. De aceea, medicii din SUA au infirmat ca ar exista beneficii pentru parintii care consuma placenta copilului lor. "Unul dintre presupusele avantaje ale celor care mananca placenta este ca aceasta contine substante nutritive de care mama are nevoie dupa nastere. Nu este adevarat. Animalele isi mananca placenta pentru proprietatile nutritive, insa oamenii, care sunt bine hraniti, nu au absolut nici un motiv sa recurga la acest gest", explica dr. Maggie Blott, de la Royal College of Obstetricians.

INCONTINENTA. Femeile operate de prolaps uterin (deplasare in jos a uterului), carora in timpul interventei li se adauga patru puncte de sutura suplimentare, sunt ferite de incontinenta urinara, care apare adesea dupa operatie. Dr. Linda Brubaker, de la Universitatea Loyola, Chicago, a efectuat un studiu pe 322 de femei operate de prolaps. La 3 luni, 25% dintre femeile care nu au beneficiat de cele 4 puncte care leaga vaginul de ligamentul pelvin sufereau de incontinenta, comparativ cu 6% dintre cele care au beneficiat de aceasta tehnica.

SITE-URI
  • www2.cmb.ro/vip/ – Viitor, Inteligenta, Pediatrie. Sursa de informatii actuale pentru studenti, rezidenti, medici specialisti pediatri si medici de familie
  • www2.cmb.ro/cfmr/ – Camera Federativa a Medicilor din Romania. Organizatie a medicilor care are ca obiectiv apararea intereselor economice, sociale, profesionale, culturale ale membrilor
  • www2.cmb.ro/srd/ – Societatea Romana de Dermatologie
  • www.arce.ro – Asociatia Romana de Chirurgie Endoscopica
  • DICTIONAR
  • CAPILARITA – Inflamatie acuta sau cronica a capilarelor sangvine, uneori a arteriolelor si venulelor alaturate, antrenand manifestari cutanate predominant la nivelul gambelor.
  • DEMENTA – Slabirea progresiva a ansamblului de functiuni intelectuale, in urma unei lezari a celulelor nervoase cerebvrale.
  • MENORAGIE – Crestere a abundentei si a duratei scurgerilor menstruale. Este de cele mai multe ori semnul unui fibrom uterin sau al unui dezechilibru hormonal.
  • SINDROM RESTRICTIV – Afectiune caracterizata prin micsorarea capacitatii pulmonare totale (volumul total de aer continut in plamani la sfarsitul unei inspiratii maxime).

    Sursa: Dictionar de medicina Larousse, Editura Univers Enciclopedic, 1998
  • ×
    Subiecte în articol: info