x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Banzaaai!

de Sebastian S. Eduard    |    07 Mar 2008   •   00:00

Băieţii de la Mazda au tot zumzăit ce-au zumzăit şi au scos o maşină excepţională. Frumoasă, silenţioasă şi puternică, Mazda CX  7 demonstrează că poţi să fii SUV şi să arăţi extrem de bine. Nu doar “binişor”.

Mazda CX 7 – o frumuseţe de maşină,o frumuseţe de consum

 

Băieţii de la Mazda au tot zumzăit ce-au zumzăit şi au scos o maşină excepţională. Frumoasă, silenţioasă şi puternică, Mazda CX  7 demonstrează că poţi să fii SUV şi să arăţi extrem de bine. Nu doar “binişor”.

 

Răutăţi. Desigur, ca să mergi cu ea trebuie să fii rudă cu Patriciu sau măcar un şeic arab care să-şi permită să ţină după el un elicopter-cisternă cu care să alimenteze din zbor. O tâmpenie – o să spuneţi. Evident: ţi-ai dorit tracţiune integrală, 260 de cai şi ai dat peste 30.000 de euro. Mai contează atunci consumul?

În ciuda volumului mare,  Mazda CX 7 cântăreşte numai 1,7 tone. Suficient pentru a se arăta extrem de sprintenă atât prin traficul urban, când ai chef de nebunii, dar şi off road sau pe serpentinele de munte cânt te jenează vreun camion obosit. Este o maşină cu care te obişnuieşti mai greu, dar, odată îmblânzită, fiara se dovedeşte un pisoi cuminte, care toarce în ritmul propus de tine.

 

Interior. Confortul interior este maxim: spaţiu extrem de generos, comenzi pe volan, fotolii de piele cu încălzire. Sistemul audio este un Bose... şi cu asta am spus tot.

 

Date tehnice

Motorizare 2,3 L DISI Turbo/260 CP

Cutie manuală, 6 trepte

Viteză maximă 210 km/h

Consum  13.8/8.1/10.2 l

Preţ DDP  33.500 euro

 

News

TSI, premiate. Concernul Volkswagen a fost premiat la Istanbul cu renumitul premiu pentru tehnologie “TechnoBest”. Motoarele TSI cu compresor mecanic şi turbina de supraalimentare ating puteri între 103 kW/140 CP şi 125 kW/170 CP. Sistemul “Twincharger” este utilizat pentru seriile Golf, Golf Plus, Golf Variant, Jetta, Touran şi Tiguan. În întreaga lume circulă aproximativ 127.000 de automobile Volkswagen dotate cu motoare TSI.

 

Noua Agila. Opel a lansat recent Noua Agila Un minivolum cu cinci locuri şi trei motorizări, Agila pare o alegere bună în cazul celor care au de făcut multe drumuri prin circulaţia urbană şi simt nevoia “să se strecoare”. Mai mult, problema locului de parcare pare şi ea rezolvată. Cu cinci uşi şi cinci locuri, noul Opel Agila nu este doar la fel de practic precum predecesorul său, care s-a vândut în peste 440.000 de unităţi, ci are acum un design mult mai agil şi mai dinamic. O altă surpriză: ABS-ul, precum şi airbagurile frontale şi laterale intră în dotarea standard. Noul automobil minimonovolum Opel va fi lansat pe piaţă în primăvara anului 2008, cu preţuri începând de la 9.990 de euro (Germania).

×
Subiecte în articol: auto