x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

BMW Seria 1

de Sebastian S. Eduard    |    18 Iul 2008   •   00:00

O decapotabilă de zile mari. Just drive!

O decapotabilă de zile mari. Just drive!

 
De multă vreme nu am mai mers cu o maşină care să-mi placă atît de... total. Bine construită, frumoasă rău, promptă în toate reacţiile, sportivă, decapotabila Serie 1 de la BMW este per-fec-tă.
Dacă o conduceţi, o să vedeţi că nu spun tîmpenii.
 

VARIANTE. O poţi conduce şi dacă eşti blondă (şi apelezi la cutia automată, extrem de comodă şi "iertătoare") şi dacă eşti un băieţaş care vrea să chinuiască maşina în mod sportiv. În varianta a doua, treci cutia pe "sport" şi fie că foloseşti schimbătorul de viteză, fie că foloseşti padelele de pe volan – senzaţia este asigurată. La aceasta se adaugă precizia cu care volanul te îmbie să-ţi faci de cap – practic orice rotire, chiar şi cu cîteva grade, asigură o spectaculoasă modificare de traiectorie. Caroseria în două uşi, extrem de rigidă, întăreşte ideea de sportivitate şi te face să procedezi în consecinţă. Ce-i drept, un cuvînt de spus îl are şi motorul, care din 3 litri scoate circa 218 CP. Frînele să te ţină!

 
DECAPOTABILĂ. Acoperişul poate fi escamotat în mers, lucru extrem de apreciat de fanii maşinilor decapotabile, care pînă acum trebuiau să treacă pe dreapta dacă voiau să facă această operaţiune. Aşa că, dacă mergi cu mai puţin de 50 km, poţi trece de la varianta coupe la cabriolet sau invers.

Scaunele de piele cu reglaj electric, computerul de bord cu ecran mare şi navigaţie (de unde poţi să reglezi în amănunt şi clima, şi instalaţia audio, şi pe mama, şi pe tata), senzorii de parcare sau sistemul audio profesional (13 difuzoare) fac din Seria 1 o maşină confortabilă. Just drive!

 

Noi am testat

Motorizare:3.0 L/218 CP
Cutie:automată
Viteză maximă:236 km/h
Acceleraţie:7,4 s (1-100km/h)
Consum: 11,6/6,1/8,1 l
Preţ final: 45.598 de euro

 

News

CHEVROLET CRUZE. Noul autovehicul Chevrolet va fi lansat pe plan mondial la Salonul Auto de la Paris la începutul lunii octombrie. Modelul Cruze a fost dezvoltat de o echipă internaţională de designeri şi ingineri şi va fi fabricat în mai multe locuri în lume. Cruze are o lungime totală de aproape 4,6 metri, oferă un spaţiu interior generos şi poate transporta cinci pasageri, caracteristici care îi oferă un avantaj în faţa competitorilor din clasa de autovehicule compacte. Noul Chevrolet Cruze va fi disponibil pe pieţele europene în primăvara anului 2009.

 
C3 PICASSO. Prin noul model, denumit C3 Picasso, Citroën iese din nou în tipare, prezentînd un concept inovator, un vehicul care doreşte să joace un rol principal pe segmentul de monovolume B2. Noul membru al familiei C3 va fi prezentat oficial la următorul Salon Internaţional Auto de la Paris, urmînd a fi comercializat începînd cu primul trimestru al lui 2009.

 
CONSTRUCTORUL ANULUI. Mazda a obţinut premiul pentru "Cel mai Bun Constructor al anului 2008" (Best Carmaker of the year 2008), acordat de publicaţia organizaţiei pentru drepturile consumatorilor din Marea Britanie. Acest premiu completează o serie de distincţii acordate anul acesta modelelor produse de Mazda: Mazda 2 "Maşina Anului în Lume în 2008", premiul EcoTest pentru Mazda 6 cu motorizare pe benzină de 1,8 l etc.

×
Subiecte în articol: auto