x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

C3 Picasso

de Sebastian S. Eduard    |    15 Ian 2010   •   00:00
C3 Picasso

Citroen C3 Picasso este maşina care îţi place de la prima vedere. Pentru că îţi dă un sentiment de distracţie, fie că o vezi pe stradă, trecând pe lângă tine (iar culorile gamei o ajută din plin), fie că te afli la bordul ei şi o conduci.

Este maşina de familie cu care ţi-ar plăcea să mergi în excursii. La acest capitol trebuie să vă spun că sun-roof-ul este într-adevăr un "must": dacă este soare afară te binedispune instantaneu. De remarcat, încă o dată, spaţiul interior, suspensiile comode şi infinitele spaţii de depozitare.

Ultima oară am mers cu un propulsor pe motorină. Cum francezii de la Citroen stau bine la acest capitol, nu m-a mirat fiabilitatea sa. Aşa că am trecut pe un "benzinar".

Surpriză! Un propulsor la fel de bun, racordat la o cutie de viteză performantă, un consum (urban) apropiat de cel din carte şi o acceleraţie bunicică - iată caracteristicile care m-au făcut să afirm că şi varianta pe benzină poate fi luată în seamă atunci când alegem un C3 Picasso.

 

Noi am testat
Motorizare: 1.6 Vti/120CP
Acceleraţie: 0-100km/h: 10,9 s
Viteza maximă: 188 km/h
Cutie manuală: 5
Consum: 6,9/9,4/5,5 l

 

News
5501-111291-36_38tv26.jpgEcobest 2009. Înainte de lansarea sa europenă, autovehiculul electric i-MiEV a fost votat "Ecobest 2009" de membrii juriului AUTOBEST. Acest premiu reprezintă o confirmare a tehnologiei inovative utilizată de Mitsubishi pentru acest model. Reflectând asupra votului, juriul AUTOBEST a concluzionat: "i-MiEV este prima maşină electrică pusă în vânzare în Japonia şi în curând şi în Europa. Premiul ECOBEST fondat de juriul AUTOBEST cu 10 ani în urmă este primul premiu din lume oferit pentru eforturile depuse în vederea protejării mediului înconjurător". Fondată în România în anul 2000, AUTOBEST este organizaţia de prestigiu ce reuneşte jurnalişti renumiţi din 15 ţări, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Croaţia, Grecia, Ungaria, Fosta Republică Iugoslavă Macedonia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia şi Ucraina.

5501-111290-36_38tv25.jpgAveo RS. Chevrolet a anunţat lansarea pe plan mondial a prototipului Aveo RS, la Salonul Auto Internaţional 2010 din America de Nord. Acesta are un aspect de hot hatch, de inspiraţie europeană, proiectat pentru a atrage tinerii pasionaţi de autovehicule, şi reprezintă o avanpremieră a următoarei generaţii Aveo.

×
Subiecte în articol: auto