x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc face o vizită de o zi la Veneția

Papa Francisc face o vizită de o zi la Veneția

de Redacția Jurnalul    |    28 Apr 2024   •   10:20
Papa Francisc face o vizită de o zi la Veneția
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc face duminică o vizită la Veneția. Este prima călătoria a anului, deoarece Papa se confruntă cu probleme de sănătate. Francisc va ține discursuri și va vizita Bienala de la Veneția, o celebră expoziție de artă.

Papa Francisc călătorește duminică la Veneția pentru prima sa călătorie a anului, potrivit Reuters. Totodată, este prima vizită a Papei în vârstă de 87 de ani în orașul Veneția de la alegerea sa din 2013 și prima vizită a unui suveran pontif la Bienala de la Veneția.

Expoziția are mai multe galerii, iar cea a Vaticanului a fost amenajată într-o închisoare pentru femei. Papa își începe călătoria duminică devreme, zburând cu elicopterul direct în închisoarea Giudecca pentru a vedea expoziția intitulată „Prin ochii mei”. Nouă artiști contemporani care au lucrat îndeaproape cu deținuții au realizat expoziția.

Papa ar trebui să se întâlnească cu câțiva dintre prizonierii și personalul închisorii. Apoi va ține discursuri și va oficia o liturghie în Bazilica Sf. Marcu. Aproximativ 10.000 de persoane sunt așteptate la slujbă. Alte mii vor sta în piața San Marco și vor urmări slujba pe ecrane mari.

Francisc folosește un baston și uneori un scaun cu rotile pentru a se deplasa din cauza unei afecțiuni la genunchi. De asemenea, în ultimele luni el a avut de mai multe ori bronșită și gripă.

Călătoria la Veneția este prima dintre cele patru planificate în Italia în următoarele trei luni. Papa va vizita Verona în mai și Trieste în iulie, iar în iunie va participa la întâlnirea liderilor Grupului celor 7 (G7) de la Bari.

În septembrie, el ar trebuisă înceapă cea mai lungă călătorie în străinătate a mandatului său, călătorind în Indonezia, Papua Noua Guinee, Timor și Singapore în perioada 2-13 septembrie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Papa Francisc venetia