x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Casa de dimensiuni mari, situata la marginea apei

Casa de dimensiuni mari, situata la marginea apei

21 Dec 2006   •   00:00

PROIECT DE CASA
Arhitectura cu influente mediteraneene pentru o locuinta in apropierea Bucurestiului
PROIECT DE CASA
Arhitectura cu influente mediteraneene pentru o locuinta in apropierea Bucurestiului

Conceputa pentru un teren generos aflat in zona baltii Pipera, constructia se desfasoara pe doua niveluri principale (parter si etaj) si alte doua niveluri intercalate (demisol si parter inalt) cu functiuni diferite. La demisol se afla zona de serviciu a casei, cu spatii tehnice si garaj. Parterul cuprinde zona de zi, cu vestibul, hol, casa scarii, living si loc de luat masa, bucatarie, camara, grup sanitar si depozitare. La parterul inalt si etaj a fost organizata zona de noapte, ce include trei dormitoare, patru bai, doua dressing-uri, hol si birou. Terasa parterului face legatura intre exterior si interior si este prezenta pe trei laturi ale livingului si ale bucatariei. Dormitorul matrimonial, prin terasa proprie, are o legatura directa cu aceeasi terasa de la cota zonei de zi. Jocul nivelurilor intercalate este perceptibil astfel si din volumetria exterioara.

Plastica arhitecturala (prin forma deschiderilor, prin raportul dintre plinuri si goluri, prin pantele sarpantei) se raporteaza la stilul caselor mediteraneene. Suprafata desfasurata a locuintei este de 602.000 mp.

MATERIALE PROPUSE

Peretii exteriori se vor realiza din caramida eficienta, placati cu termosistem din polistiren de 5 cm si finisati cu tencuiala decorativa pe baza de cuart, cu efect rustic. Din considerente de stil architectural, anumiti pereti exteriori se vor placa cu piatra de cariera. Compartimentarea interioara se va realiza din pereti de gipscarton de 15 cm. Tamplaria exterioara este din PVC (imitatie lemn) cu geam termopan.

FINISAJE INTERIOARE

Tamplaria interioara este din stejar masiv, stratificat. Acoperisul cladirii este realizat cu sarpanta si astereala din lemn, iar invelitoarea este din olane. Finisajele interioare prevazute sunt moderne si de calitate. Pentru pardoseli s-a propus gresie portelanata (in hol, bucatarie, camara, bai, spalatorie si centrala termica) si parchet lamelar (in dormitoare, dressing-uri, living, birou si hol etaj). Pentru pereti si tavane s-au ales zugraveli lavabile anticondens si zugraveli pe baza de cuart cu efect rustic.

Legatura cu natura, determinata de apropierea apei, este speculata in proiect atat prin materialele folosite, cat si prin vitrarea semnificativa a spatiilor interioare, in special a celor orientate catre lac

135.000 euro pret la rosu, recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Bogdan Teodorescu
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul