x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cel mai vechi design de covor din lume

Cel mai vechi design de covor din lume

01 Aug 2009   •   00:00
Cel mai vechi design de covor din lume

Ţesut în secolul al V-lea înainte de Hristos. Ştiaţi că cel mai vechi covor din lume este considerat a fi covorul numit Pazyryk? Câmpul său central este de culoare roşu închis şi are două margini largi reprezentând o căprioară şi celălalt un cal persan.



CĂND, CE, UNDE, CINE...
În anul 1949, s-a scos la lumină un covor excepţional de tip Pazyryk în mijlocul gheţarilor din Valea Pazyryk, în Munţii Altai din Siberia. Totul a început cu o excavare care a făcut istorie. Covorul se afla în mormântul unui prinţ sciit descoperit de un grup de arheologi ruşi. Testele efectuate au demonstrat faptul că acesta fusese ţesut în secolul al V-lea înainte de Hristos. Cu toate acestea, se crede că covorul Pazyryk nu este un produs de origine nomadă, ci un produs al centrului de producţie de covoare achaemenide. Luxul şi rafinamentul care este asociat astăzi covorului persan se află în contrast cu începuturile sale modeste în rândul triburilor nomade din Persia. Covorul era atunci un articol necesar pentru iernile aspre. Cei care doresc să admire cel mai vechi covor din lume o pot face în cadrul Muzeului din Sankt Petersburg din Rusia. Însă dacă doriţi să oferiţi substanţă căminului dvs. prin patina oferită de cel mai vechi design de covor din lume, aveţi la îndemână covorul Super Kashan ce poate fi cumpărat cu livrare într-o săptămână, din toată reţeaua de magazine Proges din ţară. Covorul Super Kashan este disponibil în următoarele dimensiuni şi preţuri: 1. 80x140 - 205 RON/buc.; 2. 160x235 - 685 RON/buc.; 3. 200x290 - 1.055 RON/buc.; 4. 240x340 - 1.500 RON/buc.
5094-98285-08_15_case7copy.jpg

COLECŢIE ROMANTICĂ

O puternică tendinţă către interpretarea modernă a romantismului din timpurile secrete este ceea ce oferă recent lansata colecţie "La Belle" de la Villeroy&Boch. Designul colecţiei încorporează elemente de stil ale epocii romantice, precum ornamente curbate şi elemente florale, şi le interpretează într-o manieră contemporană, ajungând la un design senzual şi jucăuş, dar totodată modern. Colecţia cuprinde câteva tipuri diferite de lavoare, vas de toaletă şi bidet, dar şi căzi, robinete şi mobilă de baie. Mobila şi robinetele sunt nedecorate, dar unele variante sunt disponibile şi cu decoraţiuni.

5094-98286-08_15_case7.jpg

Pentru persoanele active
Un set de programe speciale... reprezintă ceea ce oferă noua gamă de maşini de spălat recent lansată de Indesit. Noua gamă se numeşte Eco Time, după opţiunea sa de spălare a rufelor din bumbac sau sintetice într-un timp scurt şi după tehnologia încorporată, proiectată pentru economie de apă şi energie electrică. Programele speciale pe care aceasta le oferă sunt dedicate articolelor sport şi sunt trei la număr, respectiv: "sport Intensiv" se adresează celor care iubesc sporturile de uzură, "sport Delicat" este ideal pentru gimnastică, jogging sau sporturi în sală şi programul de spălare pentru încălţăminte sport.

×