x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cinema / Celebrul Max Schmeling, dublat de Henry Maske pe marile ecrane

Cinema / Celebrul Max Schmeling, dublat de Henry Maske pe marile ecrane

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Iun 2009   •   00:00
Cinema / Celebrul Max Schmeling, dublat de Henry Maske pe marile ecrane

Fostul campion olimpic de box, la Seul "88, Henry Maske, a intrat în lumea filmului. Maske joacă într-o adaptare cinematografică a vieţii legendarului Max Schmeling, campion mondial al categoriei grea în anii 1930. "Este un enorm privilegiu, o mare responsabilitate de asemenea", a explicat Maske pentru Bild.



În vârstă de  45 de ani, fostul boxer  şi-a vopsit părul în negru, pentru a-i semăna lui Schmeling, deţinătorul titlului mondial al greilor între 1930 şi 1932. Filmările la această peliculă au loc în Croaţia.  Filmul, realizat de germanul Uwe Boll, va fi proiectat în săli în 2010. Maske, campion IBF al categoriei grea-uşoară între 1993 şi 1996, şi-a încheiat cariera în 1996, după care a mai avut o revanşă foarte mediatizată cu americanul Virgil Hill, în 2007.

În film, Maske dă "replica" compatriotului său Arthur Abraham, campion IBF al mijlociilor, care îl încarnează pe Richard Vogt, ultimul adversar al lui Schmeling, în 1948. Schmeling a decedat pe 2 februarie 2005, la vârsta de 99 de ani.

×
Subiecte în articol: sport