x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Expediţie în Delta lunară

Expediţie în Delta lunară

de Loreta Popa    |    28 Mar 2010   •   00:00
Expediţie în Delta lunară

Raul Cârstea şi Constantin Neculae au lansat albumul "Delta lunară" ce are piese frumoase, piese de suflet. Drept urmare şi-au chemat prietenii şi au pornit într-o expediţie la Club MoJo, chiar dacă la 16 martie era destul de frig, un pic de vânt, iar zăpadă, mai deloc.

Poate de aceea "Expediţia în Delta lunară" să-şi fi atins atât de bine scopul... S-a cântat despre tinereţe, libertate, despărţiri în flori, o "Cipilică" bine cunoscută, un "Cântec pentru tine", câteva cântece aromâne, dar şi unul sau mai multe despre iubire. Printre cei ce au călcat apa din Delta lunară au fost Puiu Creţu, Ovidiu Mihăilescu, Eugen Avram şi Dan Caramihai, dar şi un grup din Călăraşi, ce cucereşte cu paşi siguri teren şi de care veţi auzi multe, suntem si­guri, Fox studis -Tatiana Ojog şi Marius Ojog. Raul Cârstea cânta prin 1984 în Cenaclul Flacăra unde cânta piesa "Învăţătoarea mea". Împreună cu Constantin Neculae au fost nominalizaţi de Radio România Actua­li­tăţi la Premiile muzicale Radio România Ac­tualităţi 2010 la categoria "Cel mai bun Album Folk" şi "Cel mai bun cântec Folk".

Edward George Paicu, manager de proiect, ne-a spus despre serile pe care le organizează la MoJo în fie­care marţi. "Povestea serilor de marţi este relativ simplă. Am început aceste seri acum aproape doi ani alături de Ovidiu Mihăilescu şi de actuala echipă a portalului . Am în­ceput serile din dorinţa de a arăta, cel puţin bu­cu­reş­tenilor pentru început, că folkul nu a murit şi că este în continuare o muzică de suflet pentru mulţi dintre noi. Nu dorim prea multe de la aceste seri. Singurul lucru pe care îl dorim cu adevărat este ca lumea să înţeleagă că există şi altfel de seri în Bucureşti şi în ţară nu numai petreceri cu DJ şi animatoare. De asemenea, dorim şi încercăm pe cât posibil să-i adunăm pe toţi iubitorii folk-ului la un loc. La început alegeam invitaţii aleatoriu, dar o dată cu trecerea timpului am învăţat să intrăm în contact cu cei care vin la concertele organizate de noi, iar acum alegem artiştii în funcţie de cerinţele publicului. De ceea ce ne spun oamenii că ar dori să vadă pe scena clubului MoJo BritRoom. După fiecare seară de acest fel, rămânem cu un gust plăcut, pentru că facem ce ne place, din pasiune, cunoaştem oameni interesanţi, încercăm pe cât de mult să interacţionăm cu publicul nostru şi încercăm să-i facem să se simtă cât mai comod alături de noi şi de invitaţii noştri. Nu putem spune despre seară intitulată "Expediţie în Delta lunară" decât că alături de Raul Cârstea, Constantin Neculae, Puiu Creţu, Ovidiu Mihăilescu, Eugen Avram şi Dan Caramihai am trăit o multitudine de stări şi sentimente. A fost un concert ce ne-a purtat atât pe noi, cât şi pe cei prezenţi în sală de la stări de bucurie, la tristeţe, regăsiri de sine şi când ne gândeam cu toţii că aceste stări s-au terminat artiştii au luat-o de la capăt în cea de-a doua parte a concertului". Tot ce vă rămâne de făcut e să vă luaţi prietenii de braţ şi să păşiţi în fiecare marţi acolo unde numai folkul se avântă. Curajul e mereu răsplătit cum se cuvine!

×