x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Finala Cupei UEFA

Finala Cupei UEFA

de Adrian Vaduva    |    09 Mai 2008   •   00:00

Dacă cineva suficient de inspirat ar fi pariat la începutul sezonului pe o finală Zenit St. Petersburg – Glasgow Rangers acum ar fi fost mai bogat cu cel puţin cîteva mii de euro.

Zenit St. Petersburg – Glasgow Rangers, ultimul act în Manchester

Dacă cineva suficient de inspirat ar fi pariat la începutul sezonului pe o finală Zenit St. Petersburg – Glasgow Rangers acum ar fi fost mai bogat cu cel puţin cîteva mii de euro. Şi dacă, în cazul scoţienilor, surpriza nu este chiar atît de mare, prezenţa ruşilor în ultimul act a uimit multă lume.

TRASEU. Lăsînd deoparte modul în care a eliminat pe Bayern München în semifinală, nu trebuie uitat că Zenit a ajuns în finală pornind din turul doi de calificare în această competiţie. De-a lungul drumului lung şi anevoios, ruşii au eliminat multe nume mari ale fotbalului european: Villarreal, Marseille, Leverkusen şi, nu în ultimul rînd, Bayern. Aşadar, elevii lui Dick Advocaat n-au ajuns întîmplător să joace cu trofeul pe masă. Dat fiind traseul lor de pînă acum, cu siguranţă că n-ar fi o surpriză prea mare pentru ca Tymoschuk&Co să ducă Cupa UEFA acasă. De altfel, fotbalul din Rusia a crescut mult în ultimii ani. Nu trebuie uitat nici faptul că în sezonul 2004/2005, acelaşi trofeu a fost adjudecat de ŢSKA Moscova, prima echipă din această ţară care a obţinut un trofeu european major. În afara faptului că o echipă din ţara lui Putin a ajuns în finala unei competiţii de o ase­menea anvergură, ruşii mai au un motiv de mîndrie: finala din acest an a Ligii Campionilor se va juca la Moscova. Cu alte cuvinte, inima fotbalului european pulsează în Mama Rusia.

Despre Rangers, numai de bine. Echipă venită din grupele Champions League, scoţienii n-au impresionat în drumul lor spre ultimul act. De altfel, ei i-au depăşit pe Mutu&Co fără a avea vreo ocazie mai serioasă la poarta apărată de Sébastien Frey. Scopul lor, de altfel îndeplinit, a constat în prelungiri şi penaltiuri. Şi astfel merg pe stadionul celor de la Manchester City pentru finala de pe 14 mai.

×
Subiecte în articol: sport