x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Formula 1: Piloţii, sfătuiţi să vină cu mâncarea de acasă la MP al Chinei

Formula 1: Piloţii, sfătuiţi să vină cu mâncarea de acasă la MP al Chinei

14 Apr 2011   •   10:04
Formula 1: Piloţii, sfătuiţi să vină cu mâncarea de acasă la MP al Chinei
Sursa foto: /LAT/Autosport

Piloţii care vor participa la Marele Premiu de Formula 1 al Chinei au fost avertizaţi să nu consume carne, lapte sau ouă din această ţară de teama efectelor radiaţiilor de la centrala nucleară de la Fukushima, astfel că mai multe echipe şi-au adus la Shanghai alimente şi bucătari, informează cotidianul Marca.

"Nici un fel de carne (de porc, de vită sau de oaie), evitarea consumului de ouă şi lapte şi atenţie la apa potabilă. Acestea sunt recomandările făcute celor care vor participa la Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, la sosirea la Shanghai, unde la sfârşitul săptămânii va avea loc a treia etapă a Campionatului Mondial. Temerile privind radiaţiile de la centrala nucleară japoneză Fukushima au ajuns şi până la Shanghai. Toţi cei din paddock sunt alertaţi cu privire la gravele efecte ale substanţelor radioactive care se pot afla în aer şi care s-ar fi putut fixa pe culturi sau în apele subterane din regiunea Chinei. Astfel, mai multe echipe au venit cu propriile alimente şi bucătari la Shanghai", scrie Marca.

În plus, mai multe agenţii antidoping, printre care şi cea din Germania, şi-au sfătuit sportivii să nu consume carne, care ar putea fi infestată cu clembuterol, un produs utilizat de multe ferme din China pentru alimentarea animalelor.

Marele Premiu al Chinei se va desfăşura, duminică, pe circuitul de la Shanghai.

×
Subiecte în articol: shanghai formula 1 auto&moto