x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul HHR Remake: Un Chevrolet inspirat din Chevy Suburban (1949)

HHR Remake: Un Chevrolet inspirat din Chevy Suburban (1949)

20 Iun 2008   •   00:00

O vezi şi te apropii cu teamă. Ţi-e ca nu cumva din spatele geamurilor negre să apară ţeava unei mitraliere cu încărcător rotund, foarte des prezentă în filmele cu gangsteri.



O vezi şi te apropii cu teamă. Ţi-e ca nu cumva din spatele geamurilor negre să apară ţeava unei mitraliere cu încărcător rotund, foarte des prezentă în filmele cu gangsteri.

Este HHR (Heritage High Roof), un nou model retro de la Chevrolet. Seamănă puţin cu Chrysler PT Cruiser, că doar împart acelaşi designer. În iulie 2005 a fost lansat cu succes pe piaţa americană şi s-au vîndut peste 200.000 de bucăţi. În septembrie 2007 a apărut şi în Europa, iar acum este prezent şi în România. Aspectul său inconfundabil a fost inspirat de modelul clasic Chevrolet Suburban. În special plafonul înalt al autovehiculului cu patru uşi şi cu hayon şi aripile care ies în evidenţă amintesc de modelul inovator Chevy Suburban din 1949, care a fost unul dintre primele autovehicule multifuncţionale din acea perioadă.

EXTERIOR. Chevrolet HHR este în primul rînd o maşină spaţioasă. Spaţiul dintre hayon şi banchetă oferă o capacitate de încărcare de 638 litri. Acest volum poate fi sporit pînă la 1.634 litri atunci cînd bancheta este rabatată. La interior, finisajele sînt tipice pentru o maşină americană. Piele, spaţiu, n-şpe mii de reglaje. Instalaţia audio – de excepţie.

Motor. Pentru a se potrivi cu aspectul său impunător, dar totuşi neconvenţional, Chevrolet HHR dispune de un motor puternic de 2,4 litri cu patru cilindri şi 170 cp. Viteza maximă atinsă este de 180 km/h. Parcă-parcă te aşteptai la mai mult... la o atare putere. HHR nu este însă o maşină de viteză. În State este marketizată ca o foarte încăpătoare maşină de familie, iar în România va fi percepută mai mult ca un autovehicul “fun”.  În fond, de ce nu...

Noi am testat:

Motorizare: 2,4L/170CP
Cutie: automată
Viteză maximă: 180 km/h
Acceleraţie:  9,1 secunde
Consum:  12,3/6,3/8,5l
Preţ final:  25.249 Euro

NEWS

AUTO BILD. În luna octombrie pe piaţa revistelor din România se va lansa Auto Bild, faimoasa revistă germană care apare în alte 31 de ţări şi care este considerată a fi cea mai vîndută revistă auto din Europa. Revista oferă informaţii despre cele mai importante tendinţe. Elementul de unicitate îl reprezintă testele comparative, care oferă cititorilor asistenţă practică în decizia de cumpărare a unei maşini.

ROXANA VREA C70. Roxana Ionescu s-a îndrăgostit de Volvo C70, decapotabila de clasă a producătorului suedez. Poate că la recomandarea Cristinei Dochianu, care a făcut o şedinţă foto pentru Jurnalul TV într-o astfel de maşină sau poate că s-a convins conducînd-o singură. Cert este că, aflată săptămîna trecută la Campionatul Naţional de Catamarane Volvo, unde a făcut un test drive complet, Roxana şi-a pus în cap să-şi convingă soţul să achiziţioneze frumoasa suedeză. Cu siguranţă vom reveni cu poze...

PARTENERIAT. Constructorul japonez de automobile Mitsubishi Motors a anunţat că ar putea încheia un parteneriat cu grupul francez de profil PSA Peugeot Citroen, în sectorul proiectării, dezvoltării şi producţiei de şasiuri pentru vehicule propulsate electric. Cei doi constructori analizează opţiunile de colaborare pe această piaţă, inclusiv posibilitatea ca Mitsubishi să livreze baterii, motoare şi alte componente către Peugeot.

×
Subiecte în articol: auto