x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul i40: altceva! Hyundai ne propune o maşină de familie supertehnologizată

i40: altceva! Hyundai ne propune o maşină de familie supertehnologizată

12 Apr 2012   •   20:08
i40: altceva! Hyundai ne propune o maşină de familie supertehnologizată

Uitati de vechile Hyundai-uri, de comparatiile cu masinile de spalat sau cuptoarele cu microunde, pentru ca i40, este clar, vine din alta galaxie.

Poate ca veti spune ca sunt prea exaltat, si posibil sa aveti dreptate. Cert este ca intre noul model i40 (prezent pe piata romaneasca de la finalul anului trecut) si modelele din 2009-2009 exista o diferenta remarcabila. Diferenta care insa se reflecta si in pret (na, ca aici entuziasmul dispare…)

Noi am testat o varianta full option si poate ca si asta a sporit incantarea noastra. Nu mai putin de 7 airbag-uri, autohold, scaune din piele cu reglaj electronic si incalzire, oglinda interioara cu display camera video spate, pilotul automat – toate acestea si multe altele fac ca pretul masinii testate sa "sara' de 25.000 de euro.

Mai raman insa "chestiile' basic, care te fac fericit cand alegi un autovehicul cu mai putine optiuni: suspensiile confortabile, volanul extrem de manevrabil si consumul. Aici trebuie facuta o paranteza. Conducand multe diesel-uri prin Bucuresti sunt deja obisnuit sa ignor diferenta de consum dintre propulsoarele pe motorina si cele pe benzina. Pentru ca aceasta diferenta nu prea exista. La nivel de consum urban, 1.7 care dezvolta 136 de cai reuseste, pe anumite segmente, sa se inscrie in consumul cartii – iar acest lucru mi se pare cu totul si cu totul admirabil.

Una peste alta, ajungem sa tragem linie si sa obtinem o masina de familie care ne lasa o impresie placuta la categoria consum si spatiu si nu ramane repetenta nici la capitolul finisaje sau tehnica. Cat despre design – el este interpretabil - insa nici aici n-am spune-o ca proiectantii coreeni au dat cu bata in balta…

Noi am testat:
● Motorizare: 1.7 CRDi/136CP
● Cutie: 6+1
● Viteza maxima: 201kmh
● Acceleratie 0-100kmh: 10,3s
● Consum: 5,9/4,6/5,1

×