x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Izolare pentru pardoseala balcoanelor

Izolare pentru pardoseala balcoanelor

03 Iul 2008   •   00:00

Se aplică uşor, rapid şi conferă super rezistenţă la intemperii
Viaţa balcoanelor şi a teraselor poate fi prelungită dacă se acordă importanţă unei izolări corespunzătoare a pardoselii lor. Infiltraţiile de apă, crăpăturile datorate ciclului îngheţ-dezgheţ, expunerea la razele solare pot determina degradarea pardoselii, dar mai rău, chiar pot avea repercursiuni, în timp, asupra plăcii de rezistenţă care formează în afara faţadei balconul.



Se aplică uşor, rapid şi conferă super rezistenţă la intemperii
Viaţa balcoanelor şi a teraselor poate fi prelungită dacă se acordă importanţă unei izolări corespunzătoare a pardoselii lor. Infiltraţiile de apă, crăpăturile datorate ciclului îngheţ-dezgheţ, expunerea la razele solare pot determina degradarea pardoselii, dar mai rău, chiar pot avea repercursiuni, în timp, asupra plăcii de rezistenţă care formează în afara faţadei balconul. Ca să nu mai spunem faptul că balcoanele sînt practic împărţite între vecini. Ceea ce pentru unul este pardoseală, pentru celălalt, care locuieşte dedesubt, este plafon.

Deci, modul în care arată balconul, mai ales la nivelul suprafeţei lui inferioare, nu este o chestiune care ţine numai de estetică, ci cu precădere una care ţine de rezistenţa în timp şi siguranţă.

Contează ce nu se vede

Structura din construcţie a balconului, la nivelul planşeului, trebuie protejată cu un sistem de izolare performant, care nu se vede la final, fiind acoperit cu plăci ceramice sau ceva foarte modern: o răşină specială.

Compania germană Trifelx a pus la punct un astfel de sistem izolator, care se aplică uşor, rapid şi conferă o mare rezistenţă în timp şi nu atacă stratul decorativ aflat la vedere. Este un sistem numit ProDrain, care împiedică acumularea de apă sau formarea umezelii, principala cauză de degradare a pardoselii balcoanelor şi teraselor. Se poate aplica deasupra planşeului existent al balconului, ceea ce duce la economie de timp şi bani, nefiind necesară îndepărtarea stratului deja existent, în plus se elimină problema zgomotului produs în timpul unei lucrări clasice de renovare.

Practic, într-un strat de numai 15 milimetri, acest sistem german, compus din materiale performante, poate asigura rezistenţa şi puterea izolatoare necesară unei suprafeţe atît de expusă intemperiilor. Mai mult, acest sistem izolator leagă foarte bine stratul suport de cel decorativ, formînd pentru acesta o bază sigură. Sitemul ProDrain este compus din materiale gata preparate, care trebuie doar aplicate, fiind o muncă ce se poate face şi de un amator.
   

×