x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Londra lui Crăciun

Londra lui Crăciun

de Monica Dumitrescu    |    23 Dec 2007   •   00:00
Londra lui Crăciun

De Crăciun, Londra se imbracă in lumini şi devine mai vie ca oricănd. Ce e drept, febra cumpărăturilor incepe cu o lună inainte. Şi tot cu o lună inainte apar şi noile tendinţe in materie de toalete pentru sezonul Sărbătorilor.

De Crăciun, Londra se imbracă in lumini şi devine mai vie ca oricănd. Ce e drept, febra cumpărăturilor incepe cu o lună inainte. Şi tot cu o lună inainte apar şi noile tendinţe in materie de toalete pentru sezonul Sărbătorilor.

Nu după cum spun modelele sau creatorii, ci după cum o arată vitrinele - de Crăciun, englezoiacele poartă dresuri colorate. Dresuri roşii, galbene, albastre şi mov - asortate cu rochii bătute in ştrasuri şi paiete sau cu atăt de celebrul short de iarnă. La Londra se poartă pantoful cu botul rotund şi tocul gros, dar şi celebra balerină. Cele mai mari magazine pentru copii au reinviat ţara lui Moş Crăciun. Urşi polari, spiriduşi şi zăne animate in vitrine, in magazine zăpada e magică şi creşte in palmă, poţi călări ponei, iar toate jucăriile se cumpără pe incercate.

Anul acesta, Londra e mov. De la luminiţele ce o garnisesc pănă la sacoşele ce se oferă in magazine. Pălăriile sunt mov, umbrelele sunt mov, celebra cămaşă pentru birou e şi ea mov, puloverul de Crăciun e mov, rochia de seară are ştrasuri mov. Pantofii - cum altfel decăt mov? Pentru domni - cămăşi mov, iar pentru clasici - cravata cu dungi mov. După cum spuneam, noul negru e mov. O zic reclamele, il poartă Londra.

TRADIŢIE. Cu o săptămănă inainte de Crăciun sub bradul britanic se aştern darurile. Deşi curiozitatea sfărăie palmele, se desfac in ziua Naşterii Domnului. La masă se serveşte tradiţionalul curcan cu sos - gravy şi budinci din fructe flambate. La final, spre distracţia intregii familii se desfac celebrele crackers - trei tuburi impachetate in hărtie colorată de ale căror capete invitaţii sunt poftiţi să tragă. Se rup doar dintr-o parte, iar cel care nimereşte tubul din mijloc are dreptul să-şi insuşească şi conţinutul acestuia - o coroană regală din hărtie colorată, o jucărie din plastic şi un carton ce conţine o glumă sau un calambur.

NOU. In noaptea de Revelion, rochiile de seară strălucitoare, in voaluri suprapuse se revarsă după tradiţie pe străzile ce duc spre Big Ben. Eleganţa maximă - sandalele cu ştrasuri. Domnii poartă papion asortat cu tenişi, iar cupele de şampanie sunt pregătite in avans pentru marea sărbătoare in aer liber.

diaspora@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: craciun arhiva jurnalul