x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Maşinile la mâna a doua se vând ca în 2008

Maşinile la mâna a doua se vând ca în 2008

04 Aug 2010   •   00:00

Vânzările de maşini second hand realizate prin intermediul dealerilor au crescut în prima jumătate de an cu 20% şi ar putea ajunge la o creştere de 24% la finele dacă trendul se va menţine, până la acelaşi nivel cu cel mai bun an pentru întreaga piaţă auto, 2008.

Preţul mediu de achiziţie a unei maşini second hand este de 6.000 de euro, iar o maşină se ieftineşte după un an de rulare cu 20% până la 40%, în funcţie şi de evoluţia preţului de vânzare la reprezentanţă.
"Vânzările de maşini second hand, achiziţionate prin intermediul dealerilor, au crescut semnificativ. La baza acestei tendinţe stă faptul că românii îşi bugetează din ce în ce mai puţini bani pentru maşini, dar şi că dealerul asigură garanţia vehiculului achiziţionat", a explicat Dragoş Piele, directorul departamentului Vânzări Vehicule de Ocazie din cadrul companiei auto BDT.

"Avem toate motivele să credem că vom atinge vânzările din 2008, cel mai bun an pentru întreaga piaţă auto. Principalul atuu este faptul că oferim spre vânzare maşini ieftine, verificate, dacă este cazul, reparate, iar garanţia acordată este de la şase până la trei ani", a precizat şi Vlad Ionescu, directorul de marketing al grupului.

×
Subiecte în articol: economic