x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

06 Aug 2008   •   00:00

“Masa este singurul loc unde nu te plictiseşti încă din prima oră”
Brillat Savarin



“Masa este singurul loc unde nu te plictiseşti încă din prima oră”
Brillat Savarin

ANDREEA STETZ, SIBIU. Pentru compotul de revent aveţi nevoie de următoarele ingredinte: doi l apă, un kg zahăr, 20 bucăţi tije de revent (30 cm lungime şi 2 cm grosime), coajă de scorţişoară.

Preparare: Tijele se descojesc, se taie în bucăţele de 2 cm lungime, se pun într-un vas cu apă rece pentru 10 ore şi se schimbă apa de trei ori. Se face un sirop de zahăr şi apă, cu scorţişoară. Se scot tijele şi se pun într-un vas cu apă fierbinte la foc iute, pentru două clocote, apoi se lasă un minut şi se strecoară sub jet de apă rece. Se dă la răcit, apoi se pun bucăţelele în borcane şi se toarnă peste ele siropul. Borcanele se închid şi se fierb la bain-marie timp de o oră. Se scot cînd sînt reci.

TUDORIŢA DUMITRESCU, BUCUREŞTI. Pentru budinca din pîine şi mere sînt necesare ingredientele: o pîine (200-250 g), 6 mere mari, o cană de zahăr, două ouă, o cană de lapte, o cană de nuci pisate, 100 g stafide, 100 g unt, coajă rasă de lămîie, praf de scorţişoară, pesmet.

Preparare: Pîinea se taie bucăţele şi se înmoaie cu puţin lapte. Merele se descojesc, li se scot seminţele, apoi se taie rondele subţiri care se înăbuşă uşor în unt, stafide şi două linguri de zahăr. Se unge cu unt într-un strat gros şi se tapetează cu pesmet o formă în care se montează un strat de pîine, un strat de nuci, un strat de mere. Deasupra trebuie să fie un strat de pîine. Se toarnă laptele bătut cu ouăle, zahărul, coaja de lămîie şi un praf de scorţişoară. Se coace o oră în baie de apă şi se serveşte rece, cu orice sirop. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda