x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

13 Aug 2008   •   00:00

"Încerc să mănînc mai bine. Mă simt într-adevăr deşteaptă după ce beau o cană de ceai. După ce mănînc legume mă simt pur şi simplu flămîndă"
Carrie Latet



"Încerc să mănînc mai bine. Mă simt într-adevăr deşteaptă după ce beau o cană de ceai. După ce mănînc legume mă simt pur şi simplu flămîndă"
Carrie Latet


MIHAELA TUDOR, TITU. Glazura albă se obţine din ingredientele: 8 linguri de apă, 200 g zahăr pudră cernută.  
Preparare: Într-un ibric se fierb la foc potrivit apa şi zahărul, pînă face băşici. În alt vas cu apă clocotită se pune ibricul. Cu o pensulă se ung cu sirop prăjiturile ce trebuie glazurate imediat ce se scot din cuptor, apoi se usucă lîngă foc.  

 FELICIA NIŢESCU, CRAIOVA. Pentru checul de post, cu nuci, aveţi nevoie de: o cană de ulei, o cană de nucă măcinată, două căni de suc de portocale, două căni de zahăr, 5 căni făină, o lingură de coajă rasă de portocală, o lingură de scorţişoară, o linguriţă de bicarbonat, o linguriţă de praf de copt, un praf de sare.  
Preparare: Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonatul. Bateţi bine zahărul cu uleiul, apoi adăugaţi celelalte ingrediente şi puneţi la sfîrşit făina. Coaceţi la foc potrivit, o oră, în forme unse şi tapetate cu făină.

 MIRCEA DUMBRAVĂ, BUCUREŞTI. Checul cu morcov se obţine din ingredientele: 3 căni de făină, o cană de morcov ras pe răzătoarea mare, o cană de măr dat pe răzătoarea mare, o cană de zahăr, o cană de ulei, 1/2 cană de suc de portocale, 1/2 cană de stafide, 1/3 cană de coniac, o linguriţă de coajă rasă de portocală, o linguriţă de scorţişoară, o linguriţă de praf de copt, o linguriţă de bicarbonat, un praf de sare.
Preparare: Într-o cană de făină amestecaţi bicarbonatul şi praful de copt şi daţi deoparte. Bateţi bine zahărul cu uleiul şi adăugaţi pe rînd celelalte ingrediente. La sfîrşit turnaţi în ploaie şi făina păstrată. Ungeţi cu ulei şi tapetaţi cu făină formele şi daţi la cuptor, la foc potrivit, pentru o oră. Serviţi checul pudrat cu mult zahăr. (V.B.)

×
Subiecte în articol: cana agenda