x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

18 Feb 2010   •   00:00

"Pâine cu sare e gata mâncare" proverb turcesc



LORENA TOMNIUC, PLOIEŞTI. Pentru crema cu ciocolată dorită aveţi nevoie de următoarele ingrediente pentru bază: 250 g biscuiţi cu cacao, 50 g ciocolată neagră, o lingură cacao; pentru sirop: o lingură zahăr, două linguriţe nes, o lingură rom; pentru cremă: 150 g brânză de vaci (grasă), 150 g smântână, două gălbenuşuri, 60 g zahăr pudră, o linguriţă zahăr vanilinat, o lingură de coniac (votcă). Preparare: Ţineţi smântâna 15 minute la congelator să se întărească. Preparaţi siropul diluând o lingură de zahăr şi nesul în 300 ml apă fierbinte, la care adăugaţi romul. Lăsaţi să se răcească. Separat, frecaţi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cel vanilinat, la care adăugaţi coniacul (votca), până când amestecul se albeşte şi îşi dublează volumul. Frecaţi bine brânza, apoi adăugaţi treptat în compoziţia de gălbenuşuri şi turnaţi smântâna. Însiropaţi biscuiţii de cacao şi tapetaţi cu ei patru castronele. Turnaţi deasupra crema de brânză şi lăsaţi la frigider 12 ore. Serviţi pudrată cu cacao sau cu ciocolată rasă deasupra. (Ornaţi după imaginaţie).

IULIANA POPESCU, GIURGIU. Puteţi prepara o tartă de ciocolată pentru două persoane din ingredientele următoare: un ou, o lingură zahăr pudră, o lingură făină, un praf de sare, 200 g ciocolată menaj, 100 g unt. Preparare: Topiţi şi amestecaţi ciocolata şi untul pe un vas cu apă fierbinte. Bateţi oul, făina şi zahărul pudră, apoi adăugaţi ciocolata, turnaţi în două vase cu o formă nu prea înaltă, tapetate cu unt şi făină. Daţi la cuptor până prinde o crustă deasupra. Răsturnaţi după ce s-a răcit pe un platou şi ornaţi cu sos de vanilie şi îngheţată sau frişcă. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda