x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

11 Mar 2010   •   00:00

● Mâncare de praz cu ciuperci ● Salata de ciuperci



Ionela Câmpeanu, Bucureşti. Pentru mâncarea de praz cu ciuperci aveţi nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram praz, 500 g ciuperci mici, albe, o linguriţă zahăr, o lingură pastă de bulion, sare, piper, ulei pentru călit.
Preparare: curăţaţi ciupercile, tăiaţi-le feliuţe, apoi înăbuşiţi-le în ulei şi o jumătate de cană de apă. Tăiaţi numai partea albă a prazului în bucăţele de 1 centimetru, căliţi-le în ulei, cu un praf de sare. Când s-au înmuiat, puneţi-le peste ciuperci. Adăugaţi o jumătate de cană de apă fierbinte, pasta de bulion, zahărul, sare şi piper, după gust, amestecaţi şi daţi la cuptor până scade cât doriţi.

Mihaela Cristina Pârvan, Piteşti. Salata de ciuperci despre care ne-aţi scris se prepară din următoarele ingrediente: 4-5 cartofi, 500 g ciuperci tinere albe, o ceapă potrivită, ulei, oţet, un căţel de usturoi, o legătură de mărar, o roşie mare, sare şi piper.
Preparare: fierbeţi cartofii în coajă. Curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le în feliuţe grosuţe, apoi le înăbuşiţi în ulei, într-o cratiţă, cu puţină apă şi un praf de sare. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în cubuleţe (sau felii), când s-au răcit, şi-i amestecaţi cu ceapa tocată solzişori. Tăiaţi feliuţe subţiri usturoiul. Preparaţi un sos din sare, oţet (cu puţin zahăr şi diluat după gust), apoi îl turnaţi peste cartofii cu ceapă. Amestecaţi şi lăsaţi 15 minute, apoi adăugaţi ciupercile, cu tot sosul din cratiţă. Dregeţi de sare şi piper, adăugaţi feliuţele de usturoi şi mărarul tocat, apoi ornaţi cu felii subţiri de roşie.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda