x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Mobilier pentru baie din material textil

Mobilier pentru baie din material textil

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    22 Ian 2009   •   00:00

DIN INSPIRAŢIA DESIGNER GIORGETTO GIUGIARO



Ce spuneţi de mobilier pentru baie pe care să-l puteţi transporta într-un troller...! Cu siguranţă că această formulare vă pare total anapoda. Dar chiar aşa stau lucrurile. În acest material am ales să vă prezentăm o linie de mobilier pentru zona de baie recent lansată de brandul italian Colavene (www.colavene.it). TEX este numele acesteia şi reprezintă un concept cu totul şi cu totul inedit, semnat de celebrul designer Giorgetto Giugiaro.

Este o idee subscrisă uneia dintre tendinţele vremurilor actuale, respectiv faptului că personalizarea reprezintă o preocupare stridentă atunci când vine vorba despre case şi nu numai. Linia de mobilier pentru zona de baie despre care vorbim propune o structură flexibilă, robustă şi stabilă în acelaşi timp. Sau, cu alte cuvinte, un kit care se montează foarte uşor şi care revoluţionează conceptul de mobilier pentru zona băii.

CONCEPTUL
Un schelet din aluminiu care se asamblează şi dezasamblează simplu, care poate să susţină o chiuvetă şi să încadreze un coş pentru rufe sau un dulap pentru orice alte accesorii. Întreg scheletul este îmbrăcat într-o ţesătură rezistentă la apă (bumbac plastificat cu polimeri plastici). O altă caracteristică care dă ineditul colecţiei sunt imprimeurile de pe materialul textil, material care reprezintă în fapt suprafeţele corpurilor de mobilier.   

Desenele imprimate sunt secvenţe din benzi desenate, o inspiraţie fantezistă prea puţin exploatată până la acest moment, încă o dovadă a încadrării colecţiei în tendinţa actuală de personalizare a spaţiului. Linia TEX poate să fie asemuită cu o baie “prét-à-portèr”.

Se poate astfel foarte bine ca de mâine să ieşim foarte uşor din magazin cu TEX-ul nostru şi să-l ducem acasă pentru a-l monta cu mişcări puţine în unghiul preferat şi, bineînţeles, racordat la alimentarea cu apă, al casei. Vasul de chiuvetă din acrilic se fixează cu un singur click în structura astfel construită, în timp ce pereţii atipici – construiţi din ţesătură – sunt încadraţi în structura metalică.

×
Subiecte în articol: mobilier