x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noile modele de canapele

Noile modele de canapele

de Alina Iancu    |    16 Ian 2010   •   00:00
Noile modele de canapele
Sursa foto: Die Collection/

Veşti noi, privitoare la o piesă de mobilă extrem de importantă pentru un ambient, piesă de mobilă aflată în topul vânzărilor de mobilă!
Este vorba despre... canapea. Tendinţele în ceea ce o priveşte, exprimate de participanţii la târgul IMM Cologne ce începe în zilele următoare, pot fi clasificate în: multifuncţionalitate, forme rotunjite, piele, culorile neutre predomină, pe lângă ele fiind în actualitate şi nuanţe noi, precum: violet, albastru închis.

MULTIFUNCŢIONALITATE
Kurt Beier, designer al companiei Koinor din Michelau ­ Germania, producătoare de mobilier tapiţat, spune referitor la trendurile acestui an, că "sunt creaţii care înclină spre o utilizare prietenoasă cu funcţii sofisticate şi întrebuinţări multiple. În ceea ce priveşte forma, lucrurile devin din nou rotunde, iar canapelele devin mai pufoase ­ stai în ele mai degrabă decât pe ele. Culori neutre precum negru, alb, maro sau gri continuă să predomine în ceea ce priveşte suprafeţele, iar pielea încă este foarte populară. Dar există şi trenduri noi în ceea ce priveşte culoarea, precum umbrele de violet şi albastru închis sau albastrul roial".

FORME ROTUNJITE
CEO-ul Benny Nilsson de la Furninova, o reputată companie suedeză de mobilier tapiţat, spune că "formele stricte, cubice, cu care eram obişnuiţi, au început să «se înmoaie», înregistrându-se astfel o potrivire perfectă cu imaginea casual, relaxată a canapelelor noastre scandinave". Tot el pune în evidenţă o creştere a importanţei stilurilor vintage şi romantic.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou