x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noul Opel Astra GTC: informaţii şi fotografii oficiale - video.

Noul Opel Astra GTC: informaţii şi fotografii oficiale - video.

07 Iun 2011   •   09:25
Noul Opel Astra GTC: informaţii şi fotografii oficiale - video.

Dupa ce, la sfarsitul lunii aprilie, am facut cunostinta pentru prima data cu versiunea in trei usi a noii generatii Astra, astazi, cu doua luni inaintea debutului mondial care va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt, Opel a publicat primele fotografii si informatii oficiale cu noul Astra GTC.

Noua versiune coupe a actualei generatii a compactei de la Russelsheim afiseaza un design care aminteste in mare masura de conceptul Opel GTC Paris, prezentat anul trecut. Modelul nou se diferentiaza atat de mult de predecesorul sau incat, potrivit informatiilor furnizate de Opel, nici unul dintre panourile caroseriei - cu exceptia oglinzilor laterale - nu sunt la fel cu cele de pe Astra in cinci usi. Pana si blocurile optice au fost redesenate, cele frontale fiind ceva mai alungite si prezentand un aspect interior modificat.

Tot la capitolul modificari amintim garda la sol micsorata cu 15 mm, ampatamentul marit cu 10 mm - de la 2.685 la 2.695 mm - si ecartamentele latite cu 40 mm pe fata (1.584 mm) si cu 30 mm pe spate (1.588 mm), elemente care promit o tinuta de drum mult mai dinamica pentru noul Astra GTC.

Pentru un nivel unic de stabilitate si precizie la rulare masina a primit pe puntea fata o noua suspensie de inalta performanta - HiPerStrut - disponibila pe toate versiunile GTC. Pe puntea posterioara a fost montata o suspensie cu ingeniosul brat Watts, patentata de Opel.

Noul Astra GTC va fi disponibil pe piata in trei versiuni de motorizari pe benzina si una diesel. Din gama benzinarelor va face parte unitatea 1.4 Turbo, oferita in doua variante de putere de 120 si, respectiv, 140 CP, si 1.6 Turbo de 180 CP, acesta din urma fiind versiunea de top in momentul lansarii.

Pentru fanii diesel, cei de la Opel au pregaitit propulsorul 2.0 CDTI, care dezvolta 165 CP si 380 Nm de cuplu. Cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte si dotat cu sistem Start/Stop, noul Astra GTC este capabil sa sprinteze de la 0-100 km/h in 8,9 secunde si sa atinga o viteza de varf de 210 km/h. Consumul mediu anuntat de constructor pentru Astra GTC 2.0 CDTI este de 4,9 litri/100 km, ceea ce corespunde unor emisii de 129 g CO2/km. Datorita rezervorului cu o capacitate de 56 de litri, Astra GTC 2.0 CDTI are o autonomie de 1.100 km.

La capitolul tehnologie, noul Astra GTC primeste a doua generatie a sistemului Opel Eye, prevazuta cu functii extinse si imbunatatite. Functia de recunoastere a semnelor rutiere (TSR) poate identifica acum mai multe semne de circulatie, iar informatiile pe care le furnizeaza sunt completate de cele primite de la sistemul de navigatie. Pe langa binecunoscutul sistem de avertizare la parasirea benzii de rulare (LDW), camera video este compatibila, de asemenea, cu noua functie de indicare a distantei de urmarire (FDI), care informeaza in mod vizual soferul referitor la distanta fata de autovehiculul din fata.

Noul Opel Astra GTC a fost proiectat si dezvoltat in cadrul Centrului International de Dezvoltare Tehnologica din Rüsselsheim si va fi fabricat in Gliwice, Polonia. Modelul va ajunge in Romania in toamna acestui an, la scurt timp dupa debutul de la Frankfurt.


×
Subiecte în articol: opel auto&moto opel astra opel astra gtc