x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ograda presedintilor - Roosevelt

Ograda presedintilor - Roosevelt

de Raluca Grintescu    |    05 Noi 2006   •   00:00
Ograda presedintilor - Roosevelt

Presedintii Statelor Unite ale Americii au fost mari iubitori de animale. Soareci, gaste, caini, capre, vulturi, vaci sau ursi s-au bucurat de un trai pompos la Casa Alba.

Papagalul Polly a fost adoratul presedintelui George Washington, alaturi de cei 36 de caini de vanatoare si numerosi cai. John Adams avea o singura pasiune si aceea erau caii de rasa.

CIUDATI. Thomas Jefferson a fost unul dintre presedintii mai ciudati, care au tinut la Casa Alba un mierloi si doi pui de urs. Preferatii lui James Madison, in schimb, erau papagalul Macaw si o oaie, in timp ce John Quincy Adams a tinut la crocodilul si viermii sai de matase. Martin Van Buren s-a multumit doar cu doi pui de tigru, iar William Henry Harrison cu o capra si o vaca. John Tylor nu a avut prea multe animale, dar a ramas fidel greyhound-ului sau Le Beau si calului poreclit "Generalul". James Knox Polk si Zachary Taylor au avut cate un cal, iar James Buchanan un terranova, un vultur si un elefant.

DE TOATE. Jack curcanul, caprele Nanny si Nanko, ponei, pisici, caini, porci si un iepure alb au trai fericiti la Casa Alba sub tutela lui Abraham Lincoln. Andrew Johnson era innebunit dupa soarecii albi, Ulysses S. Grant dupa cai, ponei, porci, caini, papagali si cocosi. Cine ce a mai avut in ograda? Rutherford B. Hayes: o pisica siameza, un greyhound, un mastiff, un terranova, un terier, canari, vaci, cai, capre si multi alti caini; James Garfield: un cal Kit, un caine Veto si un peste; Grover Cleveland: un poodle, canari si mierloi; Benjamin Harrison: caini, capra Whiskers si un opossum; William McKinley: un papagal si o pisica de Angora; Theodore Roosevelt: un retriever, un pechinez, terieri, pisicile Tom Quartz si Slippers, un bursuc - Josiah, un sarpe, 12 cai, cinci ursi, cinci porci de guineea, doi canguri, soparle, cocosi, o bufnita, veverite zburatoare, ratoni, un coiot, un leu, o hiena si o zebra; Calvin Coolidge: foarte multi caini de rase diferite, canari, pisici, ratoni, un magarus, o gasca, un urs, o antilopa, un hipopotam si un pui de leu; Richard Nixon: un cocker spaniol, un poodle, un terrier, un setter irlandez; J.F. Kennedy: Robin - canarul, Zsa Zsa - iepurele, Sardar - calul, papagali, hamsteri si multi caini; Bill Clinton: pisica, Socks si labradorul retriever, Buddy.

FAMILIA BUSH

Fara pisici vagaboande

Familia Bush a fost si este o mare iubitoare de animale. Cu toate astea, Casa Alba n-a gazduit sub acoperis decat un Springer spaniol, Spot, un scottish terrier, Barbey, si o pisica, India. Ernie, pisica vagaboanda, nu a avut insa aceeasi soarta ca si surata ei. Firea salbatica a lui Ernie n-a fost agreata la Casa Alba si acum a fost adoptata de o familie din California. George H. W. Bush a avut si el grija de un Springer spaniol, Milly, cat si de mostenitorii acesteia.

×
Subiecte în articol: pagina lui zdreanta casa alba caini