x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Parchet pentru zonele expuse la umezeală

Parchet pentru zonele expuse la umezeală

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    22 Mar 2008   •   00:00

Când vine vorba despre pardoseala caldă, una dintre soluţiile cele mai la îndemână din toate punctele de vedere (costuri, aspect, rezistenţă) o reprezintă fără îndoială parchetul laminat.

Pardoselile calde reprezintă soluţia cel mai des utilizată de acoperire a podelei. La rândul lor, acestea pot fi de mai multe feluri: parchet din lemn masiv, stratificat sau laminat, duşumele. Când vine vorba despre pardoseala caldă, una dintre soluţiile cele mai la îndemână din toate punctele de vedere (costuri, aspect, rezistenţă) o reprezintă fără îndoială parchetul laminat.

Acest gen de pardoseală este folosit după cum bine ştiţi în încăperi precum: living, dormitor, dressing. Pentru acoperirea podelei din zonele expuse umezelii excesive, bucătăria sau baia, se evită folosirea acestuia din cauza condiţiilor specifice acestor funcţiuni care nu-l recomandă.

 

Noutatea

O soluţie de exploatat în acest sens a fost adusă de puţin timp pe piaţa de la noi, anume noul tip de parchet la­mi­nat Aqua-Step, parchetul despre care se spune că este rezistent 100% la apă.

“Aqua Step este un produs care acoperă un segment nou pe piaţa românească. Este soluţia unică pentru spaţiile cu grad înalt de umiditate, spaţii în care se doreşte montarea de plăci de parchet pentru păstrarea unei unităţi perfecte cu restul locuinţei” ne spune Annamaria Anton-Bako, Director Marketing Proges, firma care co­mercializează acest produs.

Acest tip de parchet este potrivit în afară de baie şi bucătărie şi pentru placarea podelelor din zona balconului. Ca şi constituţie acesta este o combinaţie între două tipuri de PVC, unul mai rigid şi celălalt mai flexibil, rezultând astfel un parchet laminat de calitate superioară 100% impermeabil, antistatic şi silenţios.

Formatul în care se prezintă plăcile este inedit: de la clasicele plăci ce prezintă canturi pe cele 4 laturi, la cele tip duşumea în decoruri de tek şi stejar rustic.

 

Curăţare automată a filtrului de aer

Chiar dacă utilizatorii ştiu că trebuie să cureţe regulat filtrul aparatului de aer con­diţionat, prea puţini fac acest lucru, afectând astfel eficienţa de funcţionare a aparatului şi durata lui de viaţă. Pentru a preîntâmpina acestea, cei de la LG au lansat pentru piaţa din Europa, Klebio, un nou model de aparat de aer con­diţionat având în­corporat un sistem avansat de cură­ţare automată. Procesul de “curăţare inteligentă” începe în momentul opririi aparatului. În prima fază, aerul încălzit la 60 grade Celsius este direcţionat de-a lungul schimbătorului de căldură pentru a usca umezeala acumulată şi pentru a preveni dezvoltarea mucegaiurilor şi bacteriilor. De îndată ce schimbătorul de căldură este uscat, aparatul utilizează un dispozitiv special pentru a curăţa complet praful acumulat în filtru. Acest proces previne reintroducerea în încăpere a particulelor responsabile de apariţia alergiilor şi ajută la funcţionarea mult mai eficientă a aparatului. Ultima etapă a procesului de curăţire, golirea recipientului de colectare a prafului, este necesară doar o dată la trei ani, în condiţii normale de utilizare a aparatului.

           

Campanie la maşini de spălat vase

Compania Electrolux a lansat în această primăvară o campanie ingenioasă. Astfel vi se oferă posibilitatea de a testa ma­şina de spălat vase şi abia apoi să luaţi decizia de a o cumpăra sau nu. Dacă nu sunteţi mulţumit de performan­ţele acesteia o puteţi returna la o lună de la data achiziţiei şi retailer-ul vă va da toţi banii înapoi. Dacă decideţi să o păstraţi, primiţi o reducere de 10%. Astfel, în perioada 1 martie-30 aprilie 2008 produsele vor fi disponibile la toţi distribuitorii autorizaţi.

×
Subiecte în articol: parchet