x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Piaţa chiriilor în Bucureşti

Piaţa chiriilor în Bucureşti

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    02 Oct 2008   •   00:00

În primele două săptămâni ale lunii septembrie, conform AnunturiParticulari.ro, în Bucureşti au fost scoase la închiriere peste 1.500 de apartamente.



În primele două săptămâni ale lunii septembrie, conform AnunturiParticulari.ro, în Bucureşti au fost scoase la închiriere peste 1.500 de apartamente.

În prima jumătate a lunii septembrie au fost scoase pe piaţă peste 400 de garsoniere şi peste 600 de apartamente cu două camere. Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, au fost scoase la închiriat aproape 400 de unităţi. Oferta de pe piaţă este completată de cele peste 2.100 de apartamente scoase la închiriat în luna august şi peste 2.000 în iulie. Evoluţia preţurilor, dar şi stabilitatea pe piaţa închirierilor au determinat tot mai mulţi proprietari să se orienteze către această forma de valorificare a apartamentelor. Spre deosebire de piaţa vânzărilor de apartamente, chiriile nu vor suferi schimbări majore în perioada următoare.

Atât creşterea, cât şi scăderea chiriilor se înscriu în marje previzibile, prin urmare, proprietarii sunt încurajaţi să îşi închirieze imobilele pe o perioadă cât mai lungă.

CREŞTEREA CHIRIILOR

Deşi a crescut semnificativ oferta, cererea mare pentru apartamentele de închiriat a determinat creşterea chiriilor, preţul mediu al garsonierelor atingând pentru prima dată pragul de 400 de euro/lună. Apartamentele de două camere au ajuns în medie la 604 euro, cele de trei camere, la 884 de euro, iar apartamentele de patru camere, la 1.130 de euro/lună. Statistica are la bază ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare în toată presa scrisă şi pe internet, iar preţul mediu este obţinut pe baza preţurilor solicitate de proprietari.

COMPLEX COMERCIAL ÎN ZONA DE SUD A CAPITALEI

De la 19 septembrie, bucureştenii beneficiază de un nou parc de retail, Vitantis Shopping Center, cel mai mare din zona de sud a oraşului, localizat pe Şoseaua Vitan-Bârzeşti nr. 7A. La această dată a fost deschisă pentru public o nouă Galerie Comercială cu 75 de magazine şi restaurante plus Magazinul Mobila Bontaş.

Aceste locaţii completează oferta parcului de retail, care cuprinde două corpuri de clădire, fiecare dintre ele structurate pe două niveluri. Unul dintre corpuri include Carrefour şi Galeria Comercială, iar celălalt, Praktiker, Technomarket şi Mobilă Bontaş.

×