x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Renovarea unei case interbelice

Renovarea unei case interbelice

18 Ian 2007   •   00:00
PROIECT DE CASA
Imobilul propus este amplasat in Bucuresti, intr-o zona protejata din Sectorul 1. Lotul de teren pe care este amplasat are forma poligonala si o suprafata de 145 mp. Se propune modificarea, recompartimentarea si amenajarea actualei constructii, pentru a indeplini toti parametrii de confort necesari vietii moderne. Imobilul existent, desi se afla intr-o zona protejata, nu are valoare architecturala.

Pe langa consolidarea structurii de rezistenta, toate spatiile au fost regandite. Astfel, parterul va fi folosit ca zona de zi, fiind compus din living + zona de bucatarie cu loc de luat masa si utilitati (camara, debara, grup sanitar). Subsolul partial va deservi functiunilor tehnice: spalatorie, camera pentru centrala termica si o zona de depozitare. Etajul 1 contine functiunea de odihna, fiind compus din 3 dormitoare si doua bai. Compartimentarile se vor face cu materiale usoare (gips-carton).

Podul se va modifica si se va extinde intr-un etaj partial cu doua terase. El va avea functiunea de mica garsoniera.

DETALII TEHNICE

Finisajele exterioare folosite la acest obiectiv urmaresc realizarea unui aspect care sa fie in concordanta cu cadrul natural si cu constructiile existente in zona.

Peretii vor fi finisati la exterior cu tencuieli subtiri de tip "Baumit", iar soclu cu tencuieli de similipiatra. Se vor folosi placaje din piatra naturala pe anumite zone.

Pentru pardoseli exterioare s-au prevazut dale ceramice in culoarea naturala a pamantului ars, iar aleile pietonale vor fi pardosite cu material ceramic similar.

FINISAJELE INTERIOARE

Pardoselile ce se vor realiza sunt pardoseli calde (parchet) pentru dormitoare, camera de zi (doar pe zona de living) si pardoseli reci (gresie ceramica, placaje piatra) pentru restul incaperilor si al teraselor. Peretii vor fi tratati cu tencuieli driscuite fin, gletuiti cu glet de ipsos si finisati cu zugraveli lavabile, in culori de apa. Tavanele vor fi din gips-carton montat pe bare de sustinere din aluminiu si vor avea nise pentru instalatiile si tubulaturile de ventilatie. Tamplaria interioara va fi executata din cherestea de rasinoase, finisata transparent, cu lac alchidic. Tamplaria exterioara va fi din pvc, sau lemn stratificat, cu geam termopan.

Suprafata construita desfasurata a constructiei este de 333,83 mp, iar cea utila de 267,46 mp. Structura de rezistenta existenta este din zidarie portanta de caramida. Ea se consolideaza prin camasuire, cadre cu goluri verticale, samburi, centuri si plansee din beton armat. Acoperirea se face in terasa

83.500 euro
pret la rosu, recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Cornel Vasilache
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul zonă