x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Skoda? Mişto!

Skoda? Mişto!

de Sebastian S. Eduard    |    30 Ian 2009   •   00:00

O cehoaică de zile mari, ce să mai zicem...



Trebuie să recunosc faptul că noua Skoda Superb mi-a schimbat părerea despre acest brand. O percepeam şi eu, ca tot românul, ca o maşină "estică" modificată pe alocuri de inginerii germani. Aşa, păstrând proporţiile, un fel de Logan făcut cu nemţii... Ei bine, lucrurile, clar, nu stau aşa.

DESIGN. Dacă designul exterior este original, elegant şi totodată suficient de agresiv, la interior Passatul cu care împarte aceeaşi platformă iese din plin la suprafaţă. Materialele sunt de calitate, comenzile sunt amplasate exact acolo unde erai obişnuit (dacă ai mai condus vreo maşină din grupul Volkswagen), iar multitudinea de opţiuni – la urma-urmei, am mers cu un full option – te face să te gândeşti mai mult la o maşină care se îndreaptă către clasa "executive" decât spre "family sedan". Pentru că da, ai de toate – de la magazie de CD-uri la navigaţie...

POWER ON. Extrem de stabilă, Skoda Superb ia bine virajele şi te face să abuzezi din plin de puterea motorului. Cei 170 de CP în varianta 2.0 TDI sunt suficienţi şi apropie limuzina de segmentul sport; acest lucru nu te face însă decât să te gândeşti cum ar fi dacă ai merge cu un propulsor de 3,6 L FSI ce dezvoltă 260 CP – motorizarea maximă a gamei. Cutia DSG este destul de comodă, dar nu te mulţumeşte pe deplin. Motorul are tot ce îi trebuie, dar la acceleraţiile bruşte nu poţi să scapi de senzaţia de "căzut în nas" atunci când DSG-ul schimbă treapta. Sau poate că la motorizările pe benzină DSG-ul se comportă mai lin.

Noi am testat
Motorizare: 2,0 L/170 CP
Cutie: DSG
Viteză maximă: 220 km/h
Acceleraţie: 0-100 km/h: 8,8 s
Consum: 6,1/7,8/5,1 l


News

CEL MAI FIABIL. Pentru al doilea an consecutiv, BMW X3 este premiat la categoria "Calitate". Prestigiosul Premiu "Gelber Engel" este acordat de cel mai mare club auto din lume – ADAC (Clubul Auto German) în urma unei statistici de asistenţă rutieră ce a inclus peste 2.000.000 de intervenţii în Germania în 2008, precum şi pe baza unui sondaj de opinie.

AUDI, una dintre cele mai puternice mărci auto din lume, a avut în 2008 cele mai mari vânzări pe piaţa autoturismelor premium din România. Audi a reuşit în 2008 să fie marca preferată a cumpărătorilor de autoturisme premium. Raportul de vânzări, realizat de APIA, clasează Audi pe prima poziţie – cu un total de 2.856 de unităţi vândute anul trecut. Printre modelele ce s-au bucurat de cel mai mare succes printre cumpărătorii din România au fost A4 – 1.251 de autoturisme vândute, cifra incluzând şi versiunea Avant, A3 – 432 de unităţi, ce cuprind şi modelele A3 Sportback şi A3 Cabriolet. De asemenea, în segmentul SUV, Audi Q7 a continuat să atragă atenţia clienţilor, reuşind vânzarea a 481 de unităţi din acest model.

ERATĂ. În numărul trecut al revistei a apărut o informaţie greşită conform căreia în 2008 vânzările Ford au înregistrat o scădere de 1% faţă de anul 2007, când, de fapt, acestea au înregistrat o creştere de 2%. Numărul de unităţi vândute a fost astfel de 22.139.

×
Subiecte în articol: auto