x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Stop tentatiilor alimentare

Stop tentatiilor alimentare

14 Feb 2006   •   00:00
SANATATEA BARBATULUI
Dupa varsta de 25 de ani, cei mai multi barbati incep sa isi faca griji pentru ca burtica incepe sa ia proportii. Si cum cred ei ca vor scapa de kilogramele care s-au depus inestetic? La sala de forta. Ei bine, intr-adevar, pentru a avea un trup de vedeta, sunt necesare numeroase ore de antrenament cu ajutorul aparatelor de la sala. De fapt, pentru a slabi este nevoie de o schimbare a intregului stil de viata. Alimentatia echilibrata si variata, renuntarea la obiceiurile alimentare care ameninta silueta. Asadar, domnilor, ca sa va fie mai usor sa adoptati un regim alimentar sanatos si cu mai putine calorii, va vom arata care sunt greselile pe care le faceti in mod curent si mai ales care sunt solutiile. Ziua buna incepe cu un mic dejun copios. Daca micul dejun este format doar dintr-o cafea si cel mult o felie de paine cu unt, este cazul sa stiti ca masa de dimineata este cea mai importanta si ar trebui sa contina: oua, paine prajita si un pahar cu lapte.

BATOANE DE CIOCOLATA

Nutritionistii va recomanda, domnilor, sa nu va mai umpleti buzunarele cu ciocolatele care va dau impresia ca mai taie din foame. Din cauza lor, foamea este cel mult intarziata, dar nu e potolita. In schimb, mesele principale, esentiale sunt date peste cap. Astfel, veti rontai toata ziua chips-uri, snacks-uri, alune si batoane de ciocolata, biscuiti. Or, toate acestea insumeaza multe, multe calorii. Ce-ar fi sa inlocuiti ciocolata cu un mar?! Iar biscuitii, tot cu un mar! In cazul in care cafeaua de dimineata nu este de ajuns pentru o zi si beti cam cinci-sase cu mult zahar, aflati ca numai cafeaua reprezinta aproximativ 150-200 de calorii. Solutia: reduceti treptat numarul cestilor de cafea si inlocuiti zaharul cu indulcitori. De asemenea, medicii va recomanda sa inlocuiti hamburgerul de la pranz cu un sandvis fara unt sau maioneza, garnisit din belsug cu salata. Puneti dop sticlei cu bere si savurati un suc de rosii sau de grepfruit. Chiar daca nu va surade prea mult ideea, incercati sa renuntati la cartofii prajiti si la friptura de porc in sange. Introduceti in alimentatia zilnica pieptul de pui la gratar sau pestele cu garnitura de legume proaspete.

PAINE. Unii barbati au tendinta sa manance cam tot ce gasesc in frigider cu multa paine. Evident seara, dupa orele de program. Barbatii ar trebui sa stie ca painea este un aliment bogat in glucide complexe, care ingrasa. De aceea, in cazul in care vor sa scape de kilogramele suplimentare, barbatilor le este recomandat sa manance paine in cantitati moderate, dar in nici un caz sa nu o inlature definitiv din alimentatie. Ratia ideala este de doua felii de paine si, daca se poate, sa inlocuiasca painea alba cu cea neagra sau cu painea graham. De asemenea, la mancarurile pe baza de cartofi se va renunta la paine.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul paine