x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tîrgul Decorate Life – Frankfurt

Tîrgul Decorate Life – Frankfurt

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    31 Iul 2008   •   00:00

La începutul acestei luni (între 4 şi 8 iulie) a avut loc în Frankfurt tîrgul internaţional Decorate Life, manifestare care, după cum o spune şi titlul, aduce pe primul plan în special acele elemente care dau un plus de culoare şi de farmec unui cămin.

La începutul acestei luni (între 4 şi 8 iulie) a avut loc în Frankfurt tîrgul internaţional Decorate Life, manifestare care, după cum o spune şi titlul, aduce pe primul plan în special acele elemente care dau un plus de culoare şi de farmec unui cămin.

Ultraprezenta influenţă a naturii, "inspiraţia naturală" cum se regăseşte redată ca tendinţă prin toate materialele de profil, a fost resimţită din plin în cadrul tîrgului ca şi materie sau ca şi formă (materiale naturale sau forme din natură). Aliniat cu aceasta, paleta dominantă de culori se întinde pe o plajă care merge de la alb pînă către un întreg spectru de griuri şi bejuri. Culorile-accente pentru sezonul rece sînt asigurate de nuanţe din categoria violetului sau a albastrului răcoros, urmînd ca galbenul şi verdele să asigure un start radiant pentru primăvara ce va urma imediat. Roşul este încă acceptat pentru Crăciun, deşi albul şi argintiul sînt clar în vogă.

Pentru a fi luat în seamă de clienţi, producătorii de accesorii pentru casă au înţeles că rodul muncii lor trebuie să respecte trei considerente de bază, pe care le numesc sugestiv: lucrătură/ lucrare viguroasă, funcţionalitate desăvîrşită şi estetică veşnică.

 

În loc de accesorii scumpe

Am remarcat o mulţime de înlocuitoare a accesoriilor scumpe pentru casă. Pentru asta s-a apelat la mai sus amintita natură, care a furnizat materialul şi forma, ne referim aici la tot felul de obiecte decorative construite din lemn natural din "te miri ce" esenţă, tratat foarte puţin sau chiar deloc, din coji de nucă de cocos ori din orice alt material pur natural, pretabil la o prelucrare cît de mică în scop decorativ. Midiile, melcii şi coralii cu cîteva adăugiri pur tehnice, sînt transformate în lămpi, conurile modelate în porţelan alb stau pe post de articole decorative, lemne suflate cu nisip şi-au expus interiorul sau exteriorul, care din ele este mai interesant. Şi sticlăria este bine promovată, este chiar unul dintre materialele des folosite, la mare cerere pentru abajururi, pandantive decorative şi recipiente de diferite forme.

 

Elegant şi simplu

Stilurile simple şi elegante ale momentului influenţează segmentul de decoraţii. Stilul retro şi cel neobaroc, cele ce deschid calea către eleganţa sobra, sînt şi ele prezente. Această orientare este caracterizată de materialele reci, între acestea regăsindu-se aluminiul, oţelul inoxidabil, oglinzile, cristalul, porţelanul şi sticla cu suprafeţe netede sau aburite.

×