x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Toyota recheamă 11.500 de automobile Lexus din cauza unei probleme de direcţie

Toyota recheamă 11.500 de automobile Lexus din cauza unei probleme de direcţie

19 Mai 2010   •   00:00
Toyota recheamă 11.500 de automobile Lexus din cauza unei probleme de direcţie

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp. a anunţat că va rechema la service aproximativ 11.500 de automobile de lux marca Lexus LS vândute la nivel mondial, pentru a corecta o problemă care afectează sistemul de control electronic a direcţiei.



"Avem de gând să rechemăm la service aproximativ 11.500 de Lexus vândute la nivel mondial", a declarat purtătorul de cuvânt al Toyota, Paul Nolasco. Toyota a primit 12 plângeri referitoare la apariţia unor probleme la sistemul de direcţie, dar a precizat că până acum nu au fost înregistrate accidente din cauza acestei probleme, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Grupul nipon a precizat că patru modele de automobile Lexus sunt vizate de această retragere: modelele pe benzină LS460 şi LS460L precum şi modelele hibride (un motor pe benzină şi un motor electric) LS600h şi LS600hL. Pe regiuni, aproximativ 4.500 de automobile vor fi retrase de pe piaţa japoneză iar restul de aproximativ 7.000 de autovehicule vor fi retrase de pe alte 50 de pieţe, inclusiv 3.800 de automobile în SUA, 150 în Europa şi 800 în China.

În anul 2008 Toyota a devansat grupul american General Motors devenind cel mai mare constructor auto din lume, însă retragerile masive din ultima vreme au ridicat semne de întrebare dacă nu cumva grupul nipon a sacrificat reputaţia sa de calitate pentru a deveni numărul unu. De la finele anului trecut şi până în prezent Toyota a retras de pe piaţă aproximativ 10 milioane de autovehicule vândute la nivel mondial şi a plătit o amendă record de 16,4 milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile potrivit cărora a ascuns problemele existente la pedala de acceleraţie a autovehiculelor sale, probleme care au provocat 50 de decese în SUA.

×
Subiecte în articol: auto