x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Trezitul în trepte de lumină şi muzică

Trezitul în trepte de lumină şi muzică

de Alexandru Radescu    |    09 Ian 2010   •   00:00
Trezitul în trepte de lumină şi muzică
Sursa foto: /

Multe ceasuri au sfârşit rău doar din cauză că îşi făceau datoria: ne trezeau. Ceea ce nu înţeleg unii producători din domeniu e că un rol important îl are şi modul în care te trezeşte alarma ceasului. E suficient ca alarma să ne strice toată ziua, unde mai pui palpitaţii sau dureri de cap (pentru cei mai sensibili).



Şi mai sunt şi dimineţile lunilor de iarnă când nici nu ştii dacă e noapte sau zi. Pentru a mai "îndulci" dimineţile noastre, inginerii de la Philips au inventat un gadget "mângâietor", disponibil acum şi pe piaţa din România.
5491-110786-itartmare244.jpg
Soarele electric
Wake-Up Light este un dispozitiv care simulează răsăritul de soare, ajutându-ne să ne trezim natural, cu ajutorul luminii. Cu jumătate de oră înainte de ora la care trebuie să ne trezim, Philips Wake-up Light emite o lumină a cărei intensitate creşte progresiv.

Emite sunete naturale, delicate, care ar trebui să ne ajute să ne trezim uşor: ciripitul păsărilor sau zgomotul produs de clopoţeii "de vânt".

De asemenea, gadgetul este prevăzut şi cu radio, pentru a putea intra şi pe firul ştirilor. Pentru mai multă "melodicitate", Wake-up Light vine cu port iPod pentru a reda melodiile preferate de pe iPod sau iPhone.

Dispozitivul este disponibil la preţ de 391 de lei.

5491-110787-itartmic.jpg

MULTIFUNCŢIONALE
Cu siguranţă că în perioada Sfintelor Sărbători de iarnă înregistrăm un adevărat "boom" al fotografiilor. Şi cum camerele digitale ne ajută la imagini de o bună calitate, ar fi păcat să nu scoatem şi pe hârtie. Canon a adus noi multifuncţionale, între care şi Pixma MP490 cu ecran LCD de 4,5 cm, ajutând la selectarea imaginilor. Asigură un timp de printare de aproximativ 43 secunde pentru printuri 10x15 cm, beneficiind şi de un slot pentru utilizarea cardurilor de memorie. Rezoluţia este de 4.800 dpi, iar modul Auto Scan detectează automat dimensiunea şi tipul conţinutului aşezat pe geamul scanner-ului. (Alexandru Rădescu)

5491-110788-itartmic2.jpg

TABLETĂ GRAFICĂ
Cei care preferă să lucreze de acasă în grafica digitală au la dispoziţie noul Genius EasyPen M610. Vine cu o rezoluţie de 4.000 dpi şi oferă o zonă de lucru 6x10 inci, adaptabilă la formatul 4:3 pentru monitorul PC. Funcţiile principale ale tabletei grafice includ notiţe, schiţe şi desen şi editarea fotografiilor indiferent dacă acestea sunt destinate comunicării prin mail sau blog. Tableta porneşte printr-o atingere a stylus-ului care vine cu un suport special, facilitând transportul gadget-ului. EasyPen M610 este disponibil la un preţ de 350 de lei. (Alexandru Rădescu)

×
Subiecte în articol: afla ce e nou