x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 4 cauze ale grăsimii abdominale

4 cauze ale grăsimii abdominale

08 Aug 2019   •   00:11
4 cauze ale grăsimii abdominale

Pe lângă faptul că arată inestetic, grăsimea abdominală poate fi periculoasă atunci când este în exces. Ea poate apărea la orice vârstă, datorită în special unui mod de viață dezechilibrat; se dezvoltă, de asemenea, și în momentul unor mari tulburări hormonale.

Ce este grăsimea abdominală?
Aceasta este o acumulare de grăsime în jurul organelor situate în abdomen. În exces, această grăsime abdominală este un factor de risc pentru sănătate. Poate provoca afecțiuni și sindroame metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2, hipercolesterolul, hipertensiunea arterială sau risc de boli cardiovasculare.
 
Este posibil să se stabilească dacă aveți grăsime abdominală prin măsurarea taliei. Nu trebuie să fie mai mare de 80 de centimetri pentru femei și 94 de centimetri pentru bărbați. Cu toate acestea, pentru a avea un anumit diagnostic, este mai bine să măsurați tensiunea arterială și să procedați la o evaluare a lipidelor. Aceste două elemente sunt, de fapt, mai fiabile.

Vezi și Spondilita anchilozantă, factorii genetici sunt vinovați

Radiofrecvența hexapolară „ucide” celulita în 30 de minute. Pregătește-te pentru vacanța la mare!

Chirurgia estetică și de reconstrucție a zonei genitale feminine – ce trebuie să știi

Cele 4 cauze ale grăsimii abdominale

#1 O dietă săracă și dezechilibrată

O dietă săracă poate provoca apariția acestei grăsimi. Mâncarea în exces și dezechilibrată poate duce la depozitarea grăsimii în abdomen. Se recomandă mese complete cu proteine ​​(animale sau legume), fibre (fructe și legume) și grăsimi de origine vegetală (uleiuri).

De asemenea, pacientul ar trebui să se concentreze asupra alimentelor cu un indice glicemic sub 50, pentru a evita secreția excesivă de insulină (hormonul care permite asimilarea zaharurilor). De exemplu: avocado, fructe oleaginoase (migdale, nuci), tofu, vinete, mazăre proaspătă, mere, roșii, quinoa, orez basmati. Totul este, însă, o problemă de moderație.

#2 .........

Citește mai departe AICI

×