x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cele 7 reguli de bază pentru un corp frumos și sănătos

Cele 7 reguli de bază pentru un corp frumos și sănătos

03 Ian 2018   •   23:07
Cele 7 reguli de bază pentru un corp frumos și sănătos
Sursa foto: g-stockstudio/Getty Images/iStockphoto

Sănătatea merge mână-n mână cu frumusețea. Asta e clar. Deci să fii preocupat de corpul tău nu înseamnă narcisism, nu neapărat oricum :)), ci autorespect. Eu nu am încredere în oamenii care nu au grijă de ei fiindcă în niciun caz nu le va păsa nici de alții.

Dar nici nu apreciez un om frumos de la natură. Ală e meritul părinților, al genelor bune, eventual al lui Dumnezeu. Iar asta cu genele bune ține doar până la o anumită vârstă. Asta e! Toți îmbătrânim, indiferent dacă suntem frumoși sau urâți, dar depinde de noi CUM o facem.

Câți oameni n-ați văzut care sunt atrăgători chiar dacă nu au o frumusețe nativă răpitoare? Eu, una, sunt atrasă doar de oameni aranjați și îngrijiți. Și să n-o aud pe aia cu “trebuie să aibă ceva în cap”. Desigur că trebuie dar inteligența nu este direct proporțională cu stratul de grăsime. N-au nicio legătură. Există oameni frumoși și inteligenți așa cum există și oameni urâți și proști. Ba chiar am senzația că a doua categorie e cea mai numeroasă. :))

Nici nu spun aici că trebuie să fie toată lumea numai fibră sau să-și petreacă viața în sala de sport. Vorbesc despre un aspect fizic plăcut și îngrijit, o piele frumoasă și luminoasă, agilitate și eleganță în mișcări, ca să dau doar câteva exemple.

Și nu e chiar atât de greu să ai o siluetă frumoasă sau să mănânci cât de cât sănătos. Trebuie doar ca, în mare, să urmezi câteva reguli. Desigur că nu spune nimeni să nu-ți faci plăceri din când în când.

Dar, ca să nu mai lungesc vorba inutil, iată cele 7 reguli la care mă refer:

1. Mănâncă, nu te înfometa

Slabă și leșinată de foame nu se încadrează în ideea mea de frumusețe. Există noțiunea de “skinny fat”, deci să fii slab nu înseamnă neapărat că arăți și bine sau că ești sănătos. Trebuie să mănânci ca să ai energie, dar să o faci cu cap. Vă spun imediat și ce.

Mai întâi, însă, de câte ori pe zi ar trebui să mâncați. De 5 ori. Cum spuneam, fără înfometare. Adică 3 mese și 2 gustări. Micul dejun trebuie să fie cea mai consistentă masă iar cina cea mai ușoară, cu proteine din carne slabă și legume.

Astfel, nu doar că veți avea energie toată ziua deci veți putea face totul mult mai bine dar, mâncând mereu câte puțin, nu veți ajunge să o faceți pe fond de foame avansată deci să vă îndopați. Veți constata că, așa, de fapt veți mânca mai puțin fără să suferiți vreodată de foame.

2. Fără prăjeli, calorii goale și exces de zahăr rafinat

Orice aliment, oricât de sănătos, prin prăjire este încărcat cu grăsimi nesănătoase și devine nociv, nu doar că va îngrășa. De exemplu, 100 de grame de cartofi copți au 80 de calorii, prăjiți au 400!!

Prin calorii goale spun fast food, chipsuri, biscuiței și ronțănele de tot felul, patiserie din făină albă și cu multă grăsime. Noțiunea de calorii goale înseamnă că nu vă aduc nimic benefic pentru organism, niciun nutrient, doar că depuneți grăsime pe talie, fund și, mai rău, pe vasele de sânge și în jurul organelor.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×