Ghimbirul este o plantă medicinală cu numeroase beneficii pentru sănătate, fiind considerat unul dintre cei mai eficienți inhibitori naturali ai apetitului, dar și un bun reglator al digestiei.
Acest elixir cu proprietăți valoroase și foarte apreciate încă din timpuri străvechi, poate reduce riscul de obezitate, diabet, boli cardiovasculare, în timp ce ajută organismul în lupta cu microbii și are efecte benefice asupra părului, pielii și al nivelului de energie. Consumul de ghimbir poate ajuta la accelerarea metabolismului și arderea rapidă a grăsimilor.
De aceea, includerea acestuia în alimentația zilnică este o binecuvântare atât pentru beneficiile sale asupra stării de sănătate, cât și pentru aportul său în lupta cu pierderea în greutate.
Citește și Sucul de castravete, băutura-medicament care curăță rinichii și întregul organism
Dieta bazată pe consumul de ghimbir nu va topi instant kilogramele, ci va acționa asupra metabolismului, aducând rezultate pe termen lung, atât asupra stării generale de bine, cât și asupra siluetei. Ghimbirul favorizează pierderea în greutate prin mai multe mecanisme. În primul rând el are un super efect termogenic. Consumul lui crește temperatura corpului și ajută la stimularea metabolismului, astfel încât vei arde mai multe grăsimi decât dacă pur și simplu ai reduce aportul caloric. Se vor pierde 1- 2 kilograme pe săptămână, însă, cu acest ritm de slăbire, niciodată nu o să aveţi probleme de sănătate, iar pielea corpului se va adapta mai uşor la noile dimensiuni.
Dieta are ca principiu de bază consumul ceaiului de ghimbir dimineaţa, seara şi între mese (aproximativ 2 litri pe zi), meniul principal fiind absent complet.
Cum se pregătește ceaiul de ghimbir, cum trebuie consumat și ce alimente sunt permise în timpul dietei.
Află totul pe ANTENA SATELOR