x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Intestinul o ia razna

Intestinul o ia razna

de Florin Condurateanu    |    30 Noi 2007   •   00:00

PULSUL MEDICINEI
Intestinul iritabil este acea neplăcere care-l chinuieşte pe om ducăndu-l prea des la closet fiindcă are diaree, fie impingăndu-l in constipaţii prelungite şi, colac peste pupăză, există şi forme de intrepătrundere a episoadelor diareice cu constipaţie.PULSUL MEDICINEI
Intestinul iritabil este acea neplăcere care-l chinuieşte pe om ducăndu-l prea des la closet fiindcă are diaree, fie impingăndu-l in constipaţii prelungite şi, colac peste pupăză, există şi forme de intrepătrundere a episoadelor diareice cu constipaţie.

Tot mai mult se inregistrează această suferinţă care trebuie cu atenţie diagnosticată, pentru că boala e derutantă. Simptomele de intestin iritabil pot fi simptome de boli mult mai grave precum cancerul de colon. In general, sindromul de intestin iritabil afectează mai ales oamenii tineri, iar simptomele apar numai ziua.

Dacă perturbările de scaun se insoţesc de scăderea in greutate, de săngerări şi vărsta pacientului este peste 50 de ani, investigaţiile trebuie adăncite, pentru că poate fi vorba de cancer.

După ce a explicat toate acestea, prof. dr Alexandru Oproiu menţionează tratamentul in sindromul de intestin iritabil. In tratarea formei cu diaree intervin şi probioticele. Probioticele sunt opusul antibioticelor şi ele aduc microbi buni in flora intestinului pentru contracararea microbilor răi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă