x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Secţii noi la Institutul Fundeni

Secţii noi la Institutul Fundeni

de Magda Marincovici    |    24 Mar 2011   •   19:46
Secţii noi la Institutul Fundeni
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

158061-dan-marinescu-dma-6531.jpgIeri au fost inaugurate la Institutul Cli­nic Fundeni Secţia de terapie in­ten­sivă şi blocul operator la Centrul Cli­nic de Transplant Hepatic. Minis­trul Sănătăţii, Cseke Attila, a precizat cu această ocazie că pentru aceste sec­ţii statul a dat 11 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care Institutul Cli­nic Fundeni „este unul dintre spi­ta­lele de care sistemul medical ro­mâ­nesc are nevoie”. Cseke Attila a mai anunţat că actuala echipă mana­ge­rială a institutului mai are la dispo­zi­ţie încă 100 de miliarde de lei vechi pentru alte lucrări de reabilitare, printre care la Secţia de urologie şi transplant renal, curtea interioară, căi­le de acces, precum şi pentru ame­na­jarea tunelurilor de acces, a aleilor, parcărilor şi ascensoarelor. „Este un spi­tal cu o echipă de profesionişti, pe care doresc să îl aduc la standar­dele pe care le-a avut cândva”, susţine ma­nagerul Institutului Clinic Fundeni, conf. dr Carmen Orban.

Cu această ocazie, ministrul Cseke Attila a vizitat, pe platforma Fundeni, în zona situată lângă bise­rica institutului, locul unde va fi cons­truit un spital regional de ur­gen­ţă. Spitalul va costa peste 200 de mi­lioane de euro şi va avea o suprafaţă de 110.986 de metri pătraţi. Mi­nistrul Cseke Attila a anunţat că „unele secţii din Institutul Fundeni vor fi transferate în viitorul spital regional de urgenţă, dar şi din alte spitale, întrucât unitatea medicală nou-creată trebuie să aibă mai multe clinici pe care Fundeniul nu le are”. Ministerul Sănătăţii are în proiect construirea unei reţele de şase spitale regionale de urgenţă în parteneriat public-privat: la Cluj, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş, Ti­mi­şoara şi Bucureşti. Aceste investiţii sunt în valoare de aproximativ 1,5 mi­liarde de euro.

Ministrul Sănătăţii a solicitat managerilor de spitale să finalizeze demersurile pentru acreditarea spitalelor, deoarece finanţarea acestora se va efectua în funcţie de clasificarea în clase de competenţă. „Spitalul care nu face cerere de acreditare va pierde dreptul de a i se aloca fonduri publice. Termenul s-a tot prelungit din 2006, dar eu nu doresc să prelungesc acest termen.”

×
Subiecte în articol: sănătatea familiei