Colesterol, gastrită... și alte încă patru motive la fel de serioase pentru care trebuie să consumăm brânză, în fiecare zi, ca terapie complementară a acestor afecțiuni.
Brânza este unul dintre cele mai importante alimente preparate din lapte. Astfel, în funcţie de gust, putem alege dintr-o gamă variată de produse, de la brânza autohtonă, de vacă, de oaie, de bivoliţă, de burduf, topită sau de capră, până la brânzeturile-specialitate, din import, cu mucegai, cu usturoi, cu verdeţuri sau cu fructe. Indiferent de sortiment, brânza este o sursă excelentă de calciu, vitamine şi grăsimi pentru organism.
1. Recomandată celor care au colesterol
Brânza este recomandată persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu un nivel al colesterolului mărit, datorită conţinutului scăzut de grăsimi saturate. Totodată, brânza proaspătă de vaci sau brânza de capră sunt indicate persoanelor care doresc să slăbească deoarece sunt foarte săţioase şi conţin mai puţine calorii decât alte sortimente de brânză. Pentru stimularea digestiei, brânza poate fi asociată cu o salată de crudităţi din care nu vor lipsi salata verde, mărarul şi pătrunjelul.
2. Bună împotriva gastritei
Persoanelor care suferă de ulcer sau de gastrită le este recomandat consumul de brânză proaspătă. Dar atenţie! Trebuie evitate brânzeturile sărate pentru că acestea agravează starea de aciditate. Sunt recomandate brânza dulce de vaci, caşul nesărat şi urda.
Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro
Vezi și
Piersicile si dietele de slăbit
Dieta cu ananas te ajută să slăbești și să elimini celulita
Meniul zilnic pe caniculă
Citește și
Brânza scade riscul de cancer la sân