x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Top 12 CELE MAI SĂNĂTOASE VERDEȚURI. Cum să le gătești?

Top 12 CELE MAI SĂNĂTOASE VERDEȚURI. Cum să le gătești?

11 Iun 2015   •   00:23
Top 12 CELE MAI SĂNĂTOASE VERDEȚURI. Cum să le gătești?

 Oamenii de ştiinţă au analizat 47 de fructe şi legume pentru a stabili câte fibre, proteine, potasiu şi vitamine conţin fiecare. Astfel, s-a stabilit că pe primele 15 poziţii, cele mai sănătoase sunt verdeţurile, pe care orice persoană trebuie să le aibă în casă, deoarece reprezintă adevărate surse de sănătate. Cercetătorii au oferit fiecăreia dintre acestea un număr de puncte, în funcţie de beneficiile pe care le au pentru organismul uman.

1. Năsturelul (măcriş de baltă sau năsturaş) – Este o plantă medicinală apreciată încă din Antichitate. O poţi consuma şi sub formă de salată. Are acţiune diuretică, depurativă, expectorantă, afrodiziacă. Specialiştii i-au oferit scorul 100.

Citește și Dieta de 10 zile cu cireșe. Slăbești ușor 3-4 kg și detoxifici organismul

2. Varza chinezească – Varza Bok choy sau chinezească este o sursă excelentă de vitamina K, despre care se ştie că joacă un rol esenţial în sănătatea oaselor. Este foarte bună dacă îţi doreşti să slăbeşti, deoarece contribuie la o digestie sănătoasă, are un conţinut mare de fibre care asigură un tranzit intestinal sănătos şi un aport caloric redus. Foloseşte-i partea albă pentru supe, iar frunzele transformă-le în salate. Scor: 91,99.

Pe aceeași temă: Dieta în afecțiunile reumatismale. Ce să mănânci ca să nu te doară oasele

3. Frunzele de sfeclă roşie – Sfecla este în prezent folosită doar pentru rădăcină, însă în trecut era cultivată pentru frunze. Acestea au un conţinut bogat de fibre, calciu, fier, vitaminele A şi K, dar şi de antioxidanţi care protejează celulele de toxinele asociate cu apariţia cancerului, calmează inflamaţiile şi reduc riscurile de boli cardiace, diabet şi alte boli cronice. Poţi să foloseşti frunzele de sfeclă ca să faci burrito. Umple-le cu quinoa, orez, creveţi sau pui, brânză de capră, roşii sau alte legume. Sau sotează-le în ulei de măsline cu puţin usturoi şi serveşte-le alături de muguri de pin şi coacăze. Scor: 87,08.

Citește continuarea AICI

×